Ελπίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ δίνει νέο φάρμακο - Φάνηκε η εξάπλωση να περιορίστηκε κατά 60%

Ελπίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ δίνει νέο φάρμακο - Φάνηκε η εξάπλωση να περιορίστηκε κατά 60%

Ένα νέο σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly φέρνει την ελπίδα σε όσους υποφέρουν από Αλτσχάιμερ, αφού ίσως αποτελέσει σύντομα την «αρχή του τέλους» για τα βαριά συμπτώματα της νόσου.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία της πρώτης μεγάλης κλινικής δοκιμής που είδαν το φως της δημοσιότητας, το donanemab, το φάρμακο αντισωμάτων που χορηγείται σε μηνιαίες εγχύσεις για 18 μήνες, φάνηκε να περιορίζει τον εκφυλισμό του εγκεφάλου των ασθενών κατά 36% στις δοκιμές της τρίτης φάσης. Παράλληλα, τα ποσοστά στους ασθενείς πρώτου σταδίου ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά, αφού έδειξαν πως η εξάπλωση του Αλτσχάιμερ περιορίστηκε κατά 60%. Οι ασθενείς που υποβάλλονται στη θεραπεία θα πρέπει να κάνουν συχνές ακτινογραφίες, για την εμφάνιση πιθανών παρενεργειών, όπως εγκεφαλικό οίδημα και αιμορραγία.

Η νόσος Αλτσχάιμερ οφείλεται στην υπερσυσσώρευση τοξικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει άνοια, οδηγώντας σε απώλεια των νοητικών ικανοτήτων. Το Αλτσχάιμερ υπολογίζεται πως ευθύνεται περίπου για το 50% των περιπτώσεων άνοιας παγκοσμίως.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ