H σχέση ενός ζευγαριού «δοκιμάζεται» για να ισορροπήσει μέσα από τις διαφωνίες

zeugari isorropia

Πολύ εύκολα μπορεί να νομίσει κάποιος ότι τα χαρούμενα και ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται σχεδόν ποτέ. Η άποψη αυτή δεν μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα καθώς ακόμα και τα ζευγάρια, τα οποία είναι καλά και νιώθουν ευτυχισμένα έχουν περάσει από πολλά σκαμπανεύασματα μέχρι να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Όταν ένα ζευγάρι συναντιέται για πρώτη φορά είναι τόσο έντονη και δυνατή η σωματική έλξη η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στα δυο άτομα, που οι διαφορές ανάμεσα τους δύσκολα μπορούν να βγουν προς τα έξω, οπότε δεν υπάρχει και λόγος για διαφωνία ή τσακωμό. Με τον καιρό οι διαφορές στον χαρακτήρα, στη νοοτροπία και πολλές άλλες κάνουν την εμφάνιση τους σε ένα ζευγάρι, το οποίο θα πρέπει να βρει τρόπους για να τις αντιμετωπίσει με κυριότερο εργαλείο αυτό της διαπραγμάτευσης.

Οι κυριότεροι λόγοι που «πυροδοτούν» έναν τσακωμό σε μια σχέση:

1. Η διαφωνία για τα χρήματα: Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων. Μπορεί η μια πλευρά να είναι σπάταλη, ενώ η άλλη πλευρά να είναι άτομο της οικονομίας. Η ισορροπία θα έρθει μόνο εάν συμφωνηθεί ένας προγραμματισμός για τα οικονομικά ώστε να μην υπάρξουν οικονομικές απογοητεύσεις στο μέλλον.
2. Διαφωνίες για το σεξ: Oι σεξουαλικές ορέξεις ενός ζευγαριού είναι σίγουρο ότι μέσα στο χρόνο μπορεί να αλλάξουν. Η μια πλευρά μπορεί να έχει την ίδια όρεξη για σεξ, ενώ η άλλη πλευρά μπορεί να μην επιθυμεί σεξ με την ίδια συχνότητα όπως στην αρχή. Οι σεξουαλική όρεξη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, ώστε να βρίσκονται τρόποι που να μπορούν αναζωογονήσουν αυτό το κομμάτι της σχέσης.
3. Ο «πόλεμος» των συγγενών: Ακόμα και σε μια σχέση, η οποία μετραέι αρκετά χρόνια, οι οικογένειες και τα συγγενικά πρόσωπα μπορεί να δημιουργήσουν τις αιτίες για να διαφωνήσει ένα ζευγάρι και να τσακωθεί. Στενοί συγγενείς και μη πολλές φορές θέλουν να επηρεάζουν μια σχέση και έτσι μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι.
4. To «παιχνίδι» του σωστού και του λάθους: Είναι πάρα πολλές οι φορές που μπορεί ένα ζευγάρι να τσακωθεί για να επιβάλλει το δικό του «σωστό». Σκοπός δεν είναι το πως αντιλαμβάνεται ξεχωριστά το κάθε άτομο το σωστό και το λάθος αλλά το πως συμφωνεί ένα ζευγάρι στο τι είναι σωστό και τι είναι λάθος.
5. Η έννοια της βοήθειας σε μια διαφωνία: Kαι οι δυο πλευρές σε μια σχέση θέλουν να αισθάνονται την υποστήριξη και τη βοήθεια του/της συντρόφου τους. Ακόμα και ένας τσακωμός μπορεί να δείξει τα όρια σε μια σχέση, με την έννοια ότι και οι δυο μπορουν να βοηθήσουν για να ξεπεραστεί μια κρίση, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Αν δεν υπάρξει βοήθεια και θέληση για να διορθωθούν τα όσα προκάλεσαν τον τσακωμό, η σχέση αυτή θα έχει σύντομο τέλος.

Πηγή: psychopedia.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ