Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο οι θάνατοι στην Ελλάδα και 8 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Οι περιοχές που εντοπίστηκαν

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο οι θάνατοι στην Ελλάδα και 8 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Οι περιοχές που εντοπίστηκαν

Δύο είναι οι θάνατοι και οκτώ τα νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι θάνατοι αφορούν σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ηλικίας άνω των 81 ετών.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 1η Αυγούστου ο ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα της λοίμωξης ήταν 8, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 11. Οι δέκα από τους 11 μολυνθέντες, εξάλλου, είχαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό). Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, από τους ασθενείς οι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται στην εντατική. Άλλοι έξι έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες περιοχές της χώρας. Προς το παρόν έχει εντοπιστεί στις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά έχουν καταγραφεί:

  • 2 κρούσματα στην Καβάλα (το ένα ήταν με ήπια συμπτώματα)
  • 4 στην Καρδίτσα
  • 1 στη Λάρισα
  • 1 στην Ημαθία
  • 2 στην Πέλλα
  • 1 στις Σέρρες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε κρούσμα λοίμωξης με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό που έχουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ