Κοροναϊός-Ανατροπή σοκ: Πόσα μέτρα μπορεί να «διανύσει» ο ιός στον αέρα μετά από βήχα ή φτέρνισμα

Κοροναϊός-Ανατροπή σοκ: Πόσα μέτρα μπορεί να «διανύσει» ο ιός στον αέρα μετά από βήχα ή φτέρνισμα

Νέες προειδοποιήσεις έρχονται από το ΜΙΤ σχετικά με την μεταδοτικότητα του κοροναϊού.


Τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να εκτοξευτούν σε απόσταση έως και 8,2 μέτρων, αναφέρει καθηγήτρια του ΜΙΤ.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα ανακαλύπτουμε για τον κοροναϊό, ο οποίος καλπάζει πάνω στον πλανήτη μας.

Σε συνέντευξή της στην αμερικανική εφημερίδα «USA Today», η αναπληρώτρια καθηγήτρια του MIT, Λίντια Μπουρουίμπα, προειδοποιεί σε πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνά της ότι οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται σε ξεπερασμένα μοντέλα της δεκαετίας του 1930.

Αντί για την υποτιθέμενη ασφάλεια που θα πρέπει να κρατάμε μεταξύ μας, από 1,5 έως 2 μέτρα, η καθηγήτρια Μπουρουίμπα προειδοποιεί ότι τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να εκτοξευτούν σε μεγαλύτερη απόσταση! Τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να εκτοξευτούν σε απόσταση έως και 8,2 μέτρων!

Στην έρευνά της, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of the American Medical Association», υπάρχει προειδοποίηση ότι τα σταγονίδια μπορούν να μολύνουν επιφάνειες.

Η ίδια εκφράζει φόβους ότι οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές είναι «υπερβολικά απλοποιημένες» και «μπορούν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS