Κοροναϊός: Σαρώνει τη Βρετανία η νέα μετάλλαξη «Έρις» - Ποια τα χαρακτηριστικά της

Κοροναϊός: Σαρώνει τη Βρετανία η νέα μετάλλαξη «Έρις» - Ποια τα χαρακτηριστικά της

Νέο στέλεχος κοροναϊού τέθηκε υπό παρακολούθηση στη Βρετανία, όπου αντιστοιχεί πλέον σε ένα σημαντικό ποσοστό των λοιμώξεων.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης μεταδοτικότητας ή σοβαρότερης λοίμωξης.

To στέλεχος «Έρις», ή EG.5.1, είναι μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον και σύμφωνα με βρετανικά μέσα, αντιστοιχεί σήμερα περίπου στο 20% των δειγμάτων από ασθενείς Covid-19 στην Ασία, 10% στην Ευρώπη και 7% στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Independent, η «Έριδα» αντιστοιχεί στο 14,6% των κρουσμάτων στη Βρετανία και είναι έτσι το δεύτερο συχνότερο στέλεχος μετά τον «Αρκτούρο» ΧΒΒ.1.5, ο οποίος ευθύνεται για σχεδόν το 40% των κρουσμάτων.

Η «Έρις» έχει προστεθεί από τις 3 Ιουλίου στη λίστα του ΠΟΥ με τις υποπαραλλαγές υπό παρακολούθηση, δεν έχει αναγνωριστεί όμως ως στέλεχος που προκαλεί ανησυχία.

Η ανακοίνωση της βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) για την Έριδα έρχεται την ώρα που η Βρετανία καταγράφει αύξηση στις διαγνώσεις και εισαγωγές ασθενών Covid-19, αύξηση που ίσως οφείλεται στον βροχερό καιρό των προηγούμενων ημερών και δεν προκαλεί σημαντική ανησυχία.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων», δήλωσε ο Αζίμ Μαζίντ, καθηγητής του Imperial College στο Λονδίνο, σχολιάζοντας το θέμα του νέου στελέχους.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει διακυμάνσεις και είναι φυσικό να υπάρχουν περίοδοι με αυξημένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε.

Δήλωσε μάλιστα ότι το EG.5.1 είναι παρόν στη χώρα από τα τέλη του 2021, χωρίς να έχει προκαλέσει ανησυχία μέχρι σήμερα.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το EG.5.1 για να δούμε τι επίπτωση μπορεί να έχει στον αριθμό των λοιμώξεων, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους», τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ