Κορωνοϊός και φάρμακα: Τι πρότεινε ο Τσιόδρας για αντιφλεγμονώδη και παρακεταμόλες

Κορωνοϊός και φάρμακα: Τι πρότεινε ο Τσιόδρας για αντιφλεγμονώδη και παρακεταμόλες

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες η είδηση πως η χρήση αντιφλεγμονώδων θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας την Κυριακή, αναφέρθηκε στις πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της ημέρας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

 

 

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη ...) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Κορωνοϊός: Προτιμάτε την παρακεταμόλη, λέει ο Τσιόδρας

«Η χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη, ενώ για τα Αντιφλεγμονώδη δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι επιδεινώνουν την ίωση» ανέφερε ο Σ.Τσιόδρας που συμπλήρωσε επίσης ότι όσοι λαμβάνουν αντυπερτασικά δεν θα πρέπει να ανησυχούν και σε καμία περίπτωση να μην διακόπτουν την αγωγή τους.

Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

Καλό θα ήταν, με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και να προμηθευτείτε κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την παρακεταμόλη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ