Νέα έκρηξη ιώσεων, oυρές στα Παιδιατρικά νοσοκομεία - Τζανάκης: Να θημηθούμε την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού

Νέα έκρηξη ιώσεων, oυρές στα Παιδιατρικά νοσοκομεία - Τζανάκης: Να θημηθούμε την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού

Υψηλότερη από όση αναμέναμε είναι για φέτος η έξαρση του νέου κορωνοϊού, της γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων», δήλωσε χθες ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γκίκας Μαγιορκίνης, συνέστησε σε όσους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να αποφεύγουν τη συμμετοχή τους στις εορταστικές συνάξεις των ημερών, ενώ οι ηλικιωμένοι, όταν βγαίνουν από το σπίτι, θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα ατομικής προστασίας.

Σχετικά με τις μεγάλες ουρές στα νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι αυτές οφείλονται στην αύξηση των περιστατικών και, ίσως, ακόμη και σε μια αυξημένη φοβία εκ μέρους των γονέων. Έτσι, παρότρυνε τους ιδιώτες παιδιάτρους να βοηθήσουν την κατάσταση αποφεύγοντας να παραπέμπουν στα νοσοκομεία παίδων περιστατικά που δεν συγκεντρώνουν όλη τη σχετική συμπτωματολογία.

Μαγιορκίνης: "Σημαντικός ο νέος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού" - Τζανάκης: "Να θημηθούμε τι κάναμε κατά την πανδημία"

Τέλος, αναφερόμενος στα εμβόλια, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στον εμβολιασμό με το νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού είναι χαμηλή και τόνισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, ηλικίας άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι μέχρι τώρα δείχνουν να θεωρούν πως λόγω των προηγούμενων δόσεων, το νέο εμβόλιο δεν είναι πλέον απαραίτητο. «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο νέος εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός», δήλωσε κατηγορηματικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Πρέπει να θυμηθούμε όλοι μας τι κάναμε κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο Νίκος Τζανάκης που πρόσθεσε ότι «δεν είναι άσχημο να φοράμε μία μάσκα όταν βρισκόμαστε σε συνωστισμούς, όπως στο σουπερμάρκετ, στα ψώνια μας κ.λπ.».

7. 000.000 θάνατοι από κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 52% κατά την περίοδο των τελευταίων 28 ημερών επιτήρησης, δηλαδή από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2023, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο των 28 ημερών, με περισσότερα από 850.000 νέα κρούσματα να έχουν αναφερθεί.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μειώθηκε κατά 8% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των 28 ημερών, με πάνω από 3.000 νέους θανάτους να αναφέρονται, ενώ μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2023, περισσότερα από 772.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 7.000.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί παγκοσμίως.

Κατά την περίοδο από 13 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2023, καταγράφηκαν πάνω από 118.000 νέες νοσηλείες ασθενών με νόσο COVID-19 και περισσότερες από 1.600 νέες εισαγωγές ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID -19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), με συνολική αύξηση 23% και 51% αντίστοιχα μεταξύ των χωρών που δίνουν στοιχεία σταθερά στον ΠΟΥ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ