Ο Ρόλος του ειδικού στην Οδοντιατρική

Ο Ρόλος του ειδικού στην Οδοντιατρική

Ακούμε συχνά για ειδικότητες στην οδοντιατρική και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε το ρόλο, η την αναγκαιότητα ύπαρξης τους.

Μα γιατί γιατρέ μου πρέπει να πάω σε άλλον? εγώ εσένα εμπιστεύομαι...

Και τι ακριβώς εννοείς δηλαδή ότι θα μου το κάνει άλλος? εσύ δεν μπορείς? πως το έκανες τόσα χρόνια?

Γιατί πρέπει να με δει άλλος οδοντίατρος? τόσο ιδιαίτερη περίπτωση είμαι?

Απλοί καθημερινοί διάλογοι που λαμβάνουν χώρα σε οδοντιατρεία και που εύλογα δημιουργούν απορίες στους ασθενείς, υποψίες, ακόμα και παρεξηγήσεις.

Η ανάγκη για εξειδίκευση 

Ζούμε σε μια εποχή, που πλέον η εξειδίκευση είναι προτέρημα και όχι μειονέκτημα, όπως άλλοτε που αν δεν μπορούσες να τα κάνεις όλα, τότε δεν ήσουν άξιος.

Στην οδοντιατρική λοιπόν υπάρχουν κάποιες εξειδικεύσεις, που ως στόχο έχουν να παρακολουθούν επιλεκτικά τις καινοτομίες, αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις, σε έναν μόνο τομέα της οδοντιατρικής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπολείπονται στα γνωστά έως σήμερα επιτεύγματα στους άλλους τομείς, με τους οποίους λειτουργούν  από κοινού για την καλύτερη δυνατή επιλογή θεραπείας, εξατομικευμένη στα ζητούμενα του κάθε ασθενούς.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν όταν ακούτε από τον οδοντίατρό σας, τον άνθρωπο που επί χρόνια του εμπιστεύεστε την στοματική σας υγεία και όχι απλά το χαμόγελο σας, πως θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό, τότε πραγματικά θα πρέπει να τον ευχαριστήσετε και να αισθανθείτε περήφανοι που τόσα χρόνια εμπιστεύεστε έναν πραγματικά συνειδητό, ειλικρινή, επαγγελματία, επιστήμονα υγείας, που μπροστά στον κίνδυνο της αλλοίωσης της εικόνας που έχετε σχηματίσει για εκείνον, εκείνος βάζει πάνω απ'όλα εσάς και σας παραπέμπει εκεί που η θεραπεία σας θα γίνει με καλύτερο και πιο εξειδικευμένο τρόπο, έχοντας ως στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για σας και όχι για την τσέπη του.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως η εξειδίκευση συνοδεύεται και από υψηλό κόστος απόκτησης νέων εργαλείων αλλά και μηχανημάτων έτσι ώστε να χρησιμοποιείται η τεχνολογική εξέλιξη στο έπακρο, με επακόλουθο αποτέλεσμα και το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στην εκάστοτε θεραπεία.

Ενδεικτικά οι εξειδικεύσεις είναι:

Ενδοδοντολόγος, περιοδοντολόγος, προσθετολόγος, εμφυτευματολόγος, χειρουργός στόματος κλπ.

Εμπιστευθείτε λοιπόν τον οδοντίατρο σας όπως κάνατε τόσα χρόνια και δικαιολογείστε την υπόδειξη του πάντα και πρωτίστως για το δικό σας καλό.

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας κάθε εξάμηνο γιατί:

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν»
(Ιπποκράτης)

* Νικόλαος Κων. Βασιλειάδης
Χειρουργός Οδοντίατρος με εξειδίκευση στην Ενδοδοντία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS