Τρόποι άσκησης όταν δεν έχετε χρόνο

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Παρόλα αυτά 1 στους 4 ενήλικες δεν μπορεί να γυμναστεί!

Το βεβαρημένο πρόγραμμα είναι ένας από τους βασικούς λόγους. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο για γυμναστική όταν έχετε τη δουλειά, το σχολείο, την οικογένεια και τόσες άλλες υποχρεώσεις. Αξίζει να πιεστείτε για να αφιερώσετε έστω λίγο χρόνο καθώς η συχνή άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και να να βελτιώσει τη διάθεση σας.

Σκοπός είναι να είστε ενεργοί για περίπου 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες ή συνολικά 2,5 ώρες την εβδομάδα. Ξεκινήστε αργά, βρείτε δραστηριότητες που σας αρέσουν. Τσεκάρετε το πρόγραμμα άσκησης με τον γιατρό σας.

Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα. Βάλτε το ξυπνητήρι 5 λεπτά νωρίτερα. Κάντε διατάσεις και πηδηματάκια πριν μπείτε για ντους ή ακολουθήστε τις ασκήσεις από ένα DVD ασκήσεων.
Βρείτε παρέα. Το να γυμνάζεστε μαζί με έναν φίλο είναι πιο διασκεδαστικό και αποτελεί κίνητρο. Ζητήστε από έναν συνάδελφο να πάτε για ένα περίπατο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος ή έναν γείτονα. Θα είναι δύσκολο να ακυρώσετε μια βόλτα ή τρέξιμο αν κάποιος εξαρτάται από εσάς.
Βάλτε τα ρούχα γυμναστικής πριν φύγετε από τη δουλειά. Θα είστε έτοιμοι για έναν περίπατο ή τρέξιμο μόλις φτάσετε σπίτι ή θα έχετε ένα επιπλέον κίνητρο να σταματήσετε στο γυμναστήριο αν είστε ήδη έτοιμοι.
Προγραμματίστε δραστηριότητες. Αν βάλετε την άσκηση στο πρόγραμμα σας όπως άλλα ραντεβού θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε συνεπείς.
Αναγνωρίστε την επιτυχία σας. Κρατήστε ημερολόγιο με όλες τις φορές που επιλέξατε κάτι πιο υγιές όπως να ανεβείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Μετά από την πρώτη εβδομάδα μπορείτε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με ένα δώρο.
Φτιάξτε το δικό σας χώρο για γυμναστική. Αν έχετε τον εξοπλισμό ήδη, μπορείτε να κλέψετε 10 λεπτά για να τον χρησιμοποιήσετε. Ένα σχοινάκι, μια μπάλα, βαράκια δεν κοστίζουν ούτε πιάνουν πολύ χώρο.
Να κινήστε όταν βλέπετε TV. Μην κάθεστε και ακόμα χειρότερα μην τρώτε παράλληλα. Κάντε μερικά πους απς ή ένα επιτόπιο τρέξιμο.
Παίξτε παιχνίδια με τα παιδιά. Μην βλέπετε απλά τα παιδιά σας να παίζουν έξω, παίξτε και εσείς μαζί τους. Αν τα παιδιά σας παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια επιλέξτε ένα που απαιτεί την κίνηση του σώματος. Έτσι όλη η οικογένεια θα μπορεί να γυμναστεί και να διασκεδάση παράλληλα.
Γυμναστείτε ενώ δουλεύετε. Αυξήστε το επίπεδο άσκησης σας και την παραγωγικότητα. Στο διάλειμμα σας περπατήστε και ανεβοκατεβείτε τις σκάλες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ