Βασιλακόπουλος: Έρχεται νέο εμβόλιο για τον κοροναϊό τον Οκτώβριο - Είμαστε σε περίοδο έξαρσης

Βασιλακόπουλος: Έρχεται νέο εμβόλιο για τον κοροναϊό τον Οκτώβριο - Είμαστε σε περίοδο έξαρσης

Για τα κρούσματα του κοροναϊού τα οποία βρίσκονται σε έξαρση μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του, ενώ υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα υπάρχει ο ιός.


Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, ανέφερε: «Όταν μία νόσος ξεκινά να γίνεται ενδημική, να ζούμε δηλαδή με αυτήν, θα υπάρχουν περίοδοι που θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις. Είμαστε σε μια περίοδο έξαρσης αλλά σε αυτό δεν συμβάλλει μόνο μία μετάλλαξη. Πιο αντικειμενικά στοιχεία έχουμε από τις νοσηλείες σε ΜΕΘ, όσον αφορά τα κρούσματα».

Δεν θα υπάρξει αναμνηστική δόση - Νέο εμβόλιο από τον Οκτώβριο

Επιπλέον, σχετικά με τα εμβόλια, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως δεν θα υπάρξει αναμνηστική δόση. «Το εμβόλιο του κοροναϊού που θα έρθει τον Οκτώβρη είναι τροποποιημένο για να καλύψει τα τρέχοντα στελέχη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «Είναι όπως τα εμβόλιο της γρίπης. Θα πρέπει να το κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Και όσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο το καλύτερο».

Γιατί οι γιατροί δεν επιλέγουν τα νησιά

Σχετικά με το γεγονός πως οι γιατροί δεν επιλέγουν τα νησιά, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως πολλοί δεν επιλέγουν να πάνε σε αυτές τις θέσεις, διότι δεν βρίσκουν καταλύματα να μείνουν.

«Οι κάτοικοι των νησιών επιλέγουν να διαθέτουν τα καταλύματα για τουριστικούς λόγους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί σπίτι για τους υγειονομικούς. Άρα και οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να φροντίσουν να διαθέσουν καταλύματα και τους υγειονομικούς» ανέφερε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ