Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ άφησε άναυδους τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ - Η αποκάλυψη-ανατροπή για τη «γέννηση» του διάσημου μάγου

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ άφησε άναυδους τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ - Η αποκάλυψη-ανατροπή για τη «γέννηση» του διάσημου μάγου

Εδώ και χρόνια, οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ συρρέουν στο Εδιμβούργο για να επισκεφθούν τα μέρη όπου η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άρχισε να γράφει τη διάσημη σειρά βιβλίων.

Αλλά τώρα, ο Ρόουλινγκ έρχεται να «αναστατώσει» τους φανς του μικρού μάγου, αποκαλύπτωντας πως το Εδιμβούργο δεν ήταν στην πραγματικότητα εκεί από όπου ξεκίνησε η συγγραφή της ιστορίας του αγοριού.

«Νοίκιαζα ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα πάνω από αυτό που ήταν τότε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών», έγραψε η συγγραφέας στο Twitter, με μια εικόνα του σπιτιού όπου διέμενε την περίοδο που έγραφε του πρώτο βιβλίο. «Τα πρώτα τούβλα του Χόγκουαρτς τοποθετήθηκαν σε ένα διαμέρισμα στο Clapham Junction», σημειώνει αφήνοντας άφωνους τους εκατομμύρια θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα ήρθαν όταν ένας θαυμαστής δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter του Elephant House, μια καφετέρια στο Εδιμβούργο, το οποίο στην ιστοσελίδα του περιγράφει ως το μέρος που «έγινε διάσημο ως τόπος έμπνευσης σε συγγραφείς όπως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία κάθισε να γράψει πολλά τα πρώτα μυθιστορήματά της στο πίσω δωμάτιο με θέα στο κάστρο του Εδιμβούργου».

Ο θαυμαστής ζήτησε από τη Ρόουλινγκ να εξηγήσει «την αλήθεια για αυτή τη “γενέτειρα” του Χάρι Πότερ». «Έγραψα τον Χάρι Πότερ αρκετά χρόνια πριν να πατήσω το πόδι μου σε αυτή την καφετέρια, οπότε δεν είναι η γενέτειρα, αλλά όντως έγραψα και εκεί», απαντά η συγγραφέας.


https://twitter.com/jk_rowling/status/1263377779338481665



Η Αγγλίδα συγγραφέας, η οποία είναι γνωστό ότι ρίχνει διάφορες «βόμβες» και άγνωστες πληροφορίες για το franchise στο Twitter, εξήγησε ότι η πραγματική γέννηση του ίδιου του Χάρι Πότερ συνέβη στο διαμέρισμά της.

Ωστόσο, είπε, ότι η στιγμή που είχε την ιδέα για την ίδια τη σειρά ήταν ενώ ταξίδευε με το τρένο. «Αν ορίσετε τη γενέτειρα του Χάρι Πότερ ως τη στιγμή που είχα την αρχική ιδέα, τότε ήταν ένα τρένο με τη διαδρομή Μάντσεστερ-Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

«Αλλά συχνά βρίσκω διασκεδαστική την ιδέα ότι το Χόγκουαρτς το εμπνεύστηκα άμεσα από όμορφα μέρη που είδα ή επισκέφτηκα, γιατί απέχει πολύ από την αλήθεια», πρόσθεσε.

Όσο για το το Κουίντιτς (Quidditch), το εθνικό σπόρ των μάγων που παίζεται στον αέρα, Ρόουλινγκ είπε ότι γεννήθηκε το 1991 μετά από μία διανυκτέρευση στο Bourneville Hotel στο Μάντσεστερ.


https://twitter.com/jk_rowling/status/1263439084636319746



Η διάσημη συγγραφέας, που πρόσφατα προσέφερε 1 εκατ. λίρες μέσα στην πανδημία σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, δε σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να διαλύει μερικές από τις άλλες φήμες γύρω από τις εμπνεύσεις της για βασικές τοποθεσίες από τον κόσμο του Χάρι Πότερ.

Για παράδειγμα, ένας θαυμαστής έκανε tweet μια φωτογραφία από το βιβλιοπωλείο Livraria Lello, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, το οποίο υποτίθεται ότι ενέπνευσε τη βιβλιοθήκη του Χόγκουαρτς. Μόνο που η Ρόουλινγκ είπε ότι δεν έχει πάει ποτέ εκεί. Παραδέχτηκε όμως ότι έγραψε σε ένα καφέ στην Rua Santa Catarina της Πορτογαλίας.

«Αν χαροποιεί τους ανθρώπους που είναι απογοητευμένοι για το βιβλιοπωλείο στο Πόρτο, έγραψα εδώ μερικές φορές. Αυτό ήταν ίσως το πιο όμορφο καφέ που έγραψα ποτέ», σχολίασε στο Twitter η Ρόουλινγκ.

https://twitter.com/jk_rowling/status/1263503201543901184

https://twitter.com/jk_rowling/status/1263503201543901184



Η πάμπλουτη συγγραφέας, είπε ακόμα, ότι οι φήμες γύρω από την έμπνευσή της για το ίδιο το Χόγκουαρτς δεν είναι σωστές.

«Μερικές φορές ακούω ότι ο Χόγκουαρτς βασίστηκε στο ένα ή το άλλο σχολείο του Εδιμβούργου, αλλά αυτό είναι 100% ψευδές επίσης. Το Χόγκουαρτς δημιουργήθηκε πολύ πριν πέσουν τα μάτια μου σε κανένα από αυτά!», δήλωσε.

Από όλες τις «απόλυτες ανοησίες για τα σημεία αναφοράς του Χάρι Πότερ», η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είπε ότι το αγαπημένο της είναι, ότι άνθρωποι πηγαίνουν σε έναν μετρητή στάθμευσης που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε στο Εδιμβούργο, γράφοντας το «Deathly Hallows». «Δεν μπορώ να οδηγήσω», έγραψε.

https://twitter.com/jk_rowling/status/1263509192364752896

https://twitter.com/jk_rowling/status/1263509192364752896
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS