Αυτό συμβαίνει στο φαγητό κάθε φορά που το ακουμπάει μύγα

Αυτό συμβαίνει στο φαγητό κάθε φορά που το ακουμπάει μύγα

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι μύγες έχουν ξεκινήσει το «ντου». Πόσες φορές κάθεσαι να φας και βλέπεις μία μύγα να τριγυρίζει πάνω από το τραπέζι σου;

Υπάρχουν εκείνοι που αηδιάζουν όταν συμβαίνει αυτό και πετούν το φαγητό (η μειοψηφία), αλλά οι περισσότεροι απομακρύνουν τη μύγα και συνεχίζουν το γεύμα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι μύγες μολύνουν το φαγητό σας με τις ουσίες που είχαν το τελευταίο γεύμα τους. Το κακό που προκαλούν όμως όταν ακουμπήσουν το φαγητό σας, είναι μεγαλύτερο από το μέγεθός τους και σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου τι μπορεί να είναι.

Μπορούν να κάνουν εμετό στο φαγητό σας:
Το σχήμα του στόματος της μύγας της επιτρέπει να μετατρέψει οποιοδήποτε γεύμα σε υγρό. Έτσι όταν ακουμπάνε την τροφή μας, αφήνουν σάλιο ή ακόμα και εμετό, το οποίο θα μπορούσε να περιέχει οτιδήποτε έχουν φάει πριν (πχ. Σάπιο κρέας ή περιττώματα).

Μπορούν να γεννήσουν αυγά στο γεύμα μας:
Η τροφή μας μπορεί να γίνει η ιδανική… φωλιά για τις μύγες. Ειδικά θα έχεις παρατηρήσει πως οι μύγες μαζεύονται στα αποφάγια και εκεί μπορούν να αφήσουν τα αυγά τους και το φαγητό να γεμίσει με βακτήρια που μπορούν ακόμα και να μας δηλητηριάσουν. Οπότε θυμήσου να καλύψεις το φαγητό σου, την επόμενη φορά που θα το αφήσεις για λίγο έξω.

Τα πόδια και τα φτερά τους μπορούν να μετατρέψουν το φαγητό σας σε μια φωλιά βακτηρίων:
Ξέρουμε ήδη ότι αυτά τα έντομα είναι γεμάτα με βακτήρια.
Αλλά γνωρίζατε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός μικροβίων μπορεί να βρεθεί στο εξωτερικό του σώματός τους; Σύμφωνα με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nanyang, κάθε βήμα της μύγας στο φαγητό, μπορεί να αφήσει πίσω μία «αποικία» μικροβίων. Αυτό σημαίνει πως ότι αγγίζουν μπορεί να μολυνθεί πολύ.

Μπορούν να μεταφέρουν περισσότερες από 60 ασθένειες:
Οι μύγες μπορούν να μεταδώσουν τουλάχιστον 65 διαφορετικές ασθένειες στον άνθρωπο, καθώς μεταφέρονται από τα σκουπίδια στα τρόφιμά μας. Μερικές από αυτές είναι: δυσεντερία, διάρροια, χολέρα, ακόμη και λέπρα. Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που μπορούν να υποφέρουν από τις μύγες καθώς μπορούν να μολύνουν και ζώα, όπως κοτόπουλα ή χοίρους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS