Βετεράνος πολέμου βρήκε το βραχιόλι που έχασε στην απόβαση της Νορμανδίας

Βετεράνος πολέμου βρήκε το βραχιόλι που έχασε στην απόβαση της Νορμανδίας

Το βραχιόλι το οποίο είχε χάσει πριν από 73 ολόκληρα χρόνια, το μακρινό 1944 κατά τη διάρκεια της απόβασης στη Νορμανδία, φόρεσε ξανά στο χέρι του ένας Αμερικανός βετεράνος πολέμου, καθώς Γάλλος ερασιτέχνης συλλέκτης, κάτοικος της πόλης Σαιντ Μερ Εγκλιζέ, το εντόπισε και του το επέστρεψε.

Ο συλλέκτης Μάθιου Ντελαμότ ανακάλυψε το βραχιόλι -πάνω στο οποίο αναγραφόταν το όνομα του κατόχου του, Τζον Χιλ- τον Φεβρουάριο σε μια πλαγιά στο Ιεβίλ.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, χρειάστηκε λίγος χρόνος για να εντοπίσει τον 93χρονο ιδιοκτήτη του βραχιολιού.

Αφού πρώτα έστειλε δεκάδες μηνύματα σε ανθρώπους που έφεραν το ίδιο όνομα (John E. Hill) στο Facebook και άλλους ιστοτόπους, χωρίς αποτέλεσμα, ο κ. Ντελαμότ συνέχισε την αναζήτησή του μέσα από τον σειριακό αριθμό ο οποίος επίσης αναγραφόταν στο βραχιόλι.

beteranos polemou brike to braxioli pou exase stin apobasi tis normandias

Για καλή του τύχη -καθώς οι στρατιώτες συχνά χάραζαν τον προσωπικό αριθμό τους στα προσωπικά τους αντικείμενα- και χάρη βοήθεια της βιβλιοθηκάριου Μισέλ Βάλτος στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης, ο κ. Ντελαμότ εντόπισε τον 93χρονο βετεράνο του πολέμου.

Σε μία συνομιλία μέσω Skype πριν από ένα μήνα, ο κ. Χιλ εξήγησε στον κ. Ντελαμότ ότι το βραχιόλι ήταν δώρο της μητέρας του, λίγο πριν εκείνος αναχωρήσει για την Ευρώπη κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Έπειτα από τη συνομιλία, ο 93χρονος Χιλ, ο οποίος ζει στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης, έλαβε το βραχιόλι, μαζί με ένα κουτί γλυκά.

 Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ