Έρχονται ριζικές αλλαγές στο Instagram

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο Instagram

Aπό τον Μάιο το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει πειραματικά στο Καναδά μια αλλαγή που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο που οι χρήστες αλληεηπιδρουν. Συγκεκριμένα τα likes κρύφτηκαν αυτόματα σε όλες τις φωτογραφίες κάτι που προκάλεσε πανικό στους χρήστες που δεν γνώριζαν για την αλλαγή, αν και δόθηκε η δυνατότητα σε όποιον θέλει να τα επαναφέρει.

Σκοπός αυτού του "πειράματος" είναι να μειωθεί η πίεση που νιώθουν οι χρήστες να έχουν όλα και περισσότερα likes καθώς χρησιμοποιούνται συχνά ως μέτρο δημοτικότητας. Το instagram υπολογίζει ότι η εξάλειψη τον likes θα μειώσει την πίεση για μεγαλύτερη αποδοχή και την απογοήτευση που μπορεί να βιώνουν κάποιο χρήστες.

Μάλιστα την Τετάρτη το Facebook στο οποίο ανήκει το Instagram δήλωσε ότι θα προχωρήσει τις δοκιμές σε περισσότερες χώρες όπως η Ιταλία, η Βραζιλία, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.
Επιπλέον δεν έχει γίνει γνωστό αν το Instagram θα κρύψει τα likes καθολικά ή θα δίνει αυτή την επιλογή στο χρήστη.

O Mia Garlick, διευθυντής τακτικής του Facebook για την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι "Ελπίζουμε ότι αυτή η δοκιμή θα αφαιρέσει την πίεση του πόσα like θα πάρει ένα post έτσι ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο να μοιραστείτε τα αγαπημένα σας πράγματα" κάτι το οποίο είχε τονίσει και ο υπεύθυνος του Instagram για τον Καναδά, Adam Mosseri "Θέλουμε οι άνθρωποι να ανησυχούν λίγο λιγότερο για το πόσα likes παίρνουν και να ξοδέψουν λίγο περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν"

Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Instagram είναι η νούμερο ένα επιζήμια εφαρμογή στα social media για την ψυχική υγεία των νέων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS