Γιατί αμερικανικές κωμωδίες ακούγονται γέλια

Γιατί αμερικανικές κωμωδίες ακούγονται γέλια

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έπειτα από κάθε αστεία ατάκα στις αμερικανικές κωμωδίες ακούγονται γέλια; Την απάντηση έρχεται να δώσει νέα έρευνα που δημοσιεύεται από το BBC.

Μελετητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου δοκίμασαν σε 72 εθελοντές 42 αστεία τα οποία κυμαίνονταν από απλώς αστεία έως ξεκαρδιστικά. Ενας επαγγελματίας κωμικός κατέγραψε αστείες ατάκες που συνοδεύονταν από δύο είδη γέλιου: είτε πραγματικό αυθόρμητο γέλιο, είτε ψεύτικο γέλιο.

Φαίνεται λοιπόν πως ακόμη και το ψεύτικο γέλιο κάνει τις αστείες ατάκες πιο διασκεδαστικές, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο BBC. «Αυτός είναι και ο λόγος που τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα γυρίζονται συστηματικά μπροστά σε ζωντανό κοινό», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Σόφι Σκοτ και συμπληρώνει πως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής είναι τα «Φιλαράκια».

 

Το αυθόρμητο γέλιο είναι πάντοτε πιο αποτελεσματικό

Η επικεφαλής ερευνήτρια Σόφι Σκοτ εξηγεί ότι «τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δείχνουν πως το χιούμορ μιας κωμωδίας αυξάνεται βέβαια όταν τα αστεία συνοδεύονται από ψεύτικα γέλια, αλλά τα αυθόρμητα γέλια διασκεδάζουν το κοινό ακόμα περισσότερο».

Βρέθηκε ότι η βαθμολόγηση του πόσο αστείο είναι ένα ανέκδοτο αυξανόταν όταν αυτό συνοδευόταν από γέλιο –ανεξαρτήτως αν ήταν ψεύτικο ή αυθόρμητο- ακόμα και για τα ‘κακά’ αστεία. Πάντως, όταν το γέλιο ήταν αυθόρμητο, οι ατάκες αξιολογούνταν ως ακόμη πιο αστείες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS