Η ταραχώδης σχέση των Χάρι και Μέγκαν με τον Τύπο

Η ταραχώδης σχέση των Χάρι και Μέγκαν με τον Τύπο

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν από τη βασιλική οικογένεια, με την απόφασή τους να αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό – μεταξύ άλλων – στην ταραχώδη σχέση που είχαν με τα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή το ταξίδι του με τη Μέγκαν Μαρκλ στην Αφρική, ο πρίγκιπας Χάρι είχε παραδεχθεί ότι, μαζί με τη σύζυγό του, σκέφτονταν να μετακομίσουν. Ο Χάρι είχε σημειώσει επίσης ότι δεν θα εκφοβιστεί προκειμένου να «παίξει το παιχνίδι» των ΜΜΕ, που πιστεύει ότι σκότωσε τη μητέρα του Νταϊάνα, όταν εκείνος ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στο ITV, η Μέγκαν Μαρκλ αφηγήθηκε ότι η περασμένη χρονιά ήταν δύσκολη και οι φίλοι της την είχαν προειδοποιήσει να μην παντρευτεί τον Χάρι εξαιτίας της συμπεριφοράς των βρετανικών ταμπλόιντ. Άλλωστε, η Μέγκαν Μαρκλ είχε πει ότι «υπάρχουν αλλά δεν ζουν» μαζί με τον Χάρι, με αφορμή την πίεση που ασκείται στο ζευγάρι.


«Οι βρετανοί μου φίλοι μου μού είχαν πει πως είναι βέβαιοι ότι ο Χάρι είναι σπουδαίος, αλλά δεν πρέπει να το κάνω, γιατί οι βρετανικές εφημερίδες θα καταστρέψουν τη ζωή μας» ανέφερε, προσθέτοντας πως τότε τους κοιτούσε με απορία, εκτιμώντας αυτό δεν γίνεται να συμβεί. Αργότερα, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Daily Mail που δημοσίευσε σημεία επιστολής, την οποία είχε αποστείλει στον πατέρα της (ο οποίος επίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των βρετανικών ΜΜΕ, πριν το γάμο της με τον Χάρι).


Η οργή του Χάρι σχετικά με την κάλυψη από τον Τύπο έγινε πιο έντονη καθώς τα συναισθήματά του για τη γυναίκα και το παιδί του μεγάλωναν. «Ο βαθύτερος φόβος μου είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται» ανέφερε σε δήλωσή του τον Οκτώβριο και πρόσθεσε: «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων». Έκανε μάλιστα λόγο για «μπούλινγκ», ενώ και στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία να έχει μια «κανονική» ζωή.


Τα βρετανικά ταμπλόιντς καλύπτουν από τη μία ευχάριστες ιστορίες για γάμους και γεννήσεις στη βασιλική οικογένεια, ωστόσο φιλοξενούν και σκληρά άρθρα που καταγγέλλουν τις συνήθειες και τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν. Σε ό,τι αφορά τη Μέγκαν Μαρκλ, η μητέρα της οποίας είναι Αφροαμερικανίδα, έχει γίνει λόγος ακόμη και για ρατσισμό από βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν δεχθεί επίσης κατηγορίες πως τη «βλέπουν» σαν εύκολο και αποδεκτό στόχο, σε σύγκριση με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Από την πλευρά τους, Βρετανοί δημοσιογράφοι με εμπειρία στο ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας, κάνουν λόγο για οργή του πρίγκιπα Χάρι απέναντι στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. «Ευχαριστώ που ήρθατε, αν και δεν είχατε προσκληθεί» φέρεται να είχε πει ο Χάρι σε δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στην Αυστραλία το 2018, σύμφωνα με τον Guardian, με έναν ανταποκριτή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα να σχολιάζει για τον πρίγκιπα πως «δεν μπορεί να κρύψει την περιφρόνησή του, έχει οργή και δηλητήριο στα μάτια του, είναι πολύ βασανισμένος».


Ο Πίτερ Χαντ, ο οποίος κάλυπτε στο παρελθόν για το BBC το ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας, σχολίασε πως ο πρίγκιπας είχε σχεδόν αποκτήσει εμμονή με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, διαβάζοντας ακόμη και σχόλια κάτω από άρθρα, τα οποία είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό και το ζευγάρι φάνηκε να προτιμά την απευθείας επαφή με το κοινό, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπου διαθέτει εκατομμύρια ακολούθους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ