Θέλετε να γίνετε κατάσκοπος; Τότε σπάστε τον μυστικό κώδικα της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας
Φωτογραφία: LinkedIn/GCHQ

Θέλετε να γίνετε κατάσκοπος; Τότε σπάστε τον μυστικό κώδικα της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας

Υπήρχε μια εποχή που οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας αναζητούσαν νέους κατασκόπους στα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στην ψηφιακή εποχή η GCHQ στράφηκε στο LinkedIn για να προσλάβει την επόμενη γενιά ατόμων για λύσεις προβλημάτων.

Η GCHQ, η οποία φημίζεται για τους γρίφους της χάρη στις ρίζες της στην κρυπτογραφία και την κρυπτογράφηση, δήλωσε ότι οι δυνητικοί νέοι προσληφθέντες πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζονται τις πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο, καθώς και να διαθέτουν ισχυρές δεξιότητες πλευρικής σκέψης. Η υπηρεσία πρόσθεσε επίσης, ότι οι δεξιότητες αυτές παραμένουν σημαντικές στη σύγχρονη αποστολή της να διατηρεί τη χώρα ασφαλή.

Λύστε το γρίφο και βρείτε το κρυμμένο μήνυμα

Με ένα νέο γρίφο που σηματοδοτεί το ντεμπούτο της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προσλήψεων, η υπηρεσία πληροφοριών και κυβερνοχώρου κάλεσε τους εκκολαπτόμενους κατασκόπους να δουν αν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αν ενδιαφέρονται για μια καριέρα στην αποκρυπτογράφηση κωδικών.

Μέσα στην εικόνα είναι κρυμμένα 13 στοιχεία που αντιπροσωπεύουν γράμματα του αλφαβήτου, τα οποία ο λύτης του παζλ πρέπει να συναρμολογήσει για να αποκαλύψει ένα κρυμμένο μήνυμα.

Γιατί η GCHQ προχωρά σε προσλήψεις μέσω γρίφου

Η Ανν Κιστ Μπάτλερ, διευθύντρια της GCHQ, δήλωσε ότι η επίτευξη «ποικιλομορφίας» στις προσλήψεις είναι «κρίσιμη αποστολή». «Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος και θα μπορέσουμε να μείνουμε πάντα μπροστά από αυτές τις απειλές μόνο αν συγκεντρώσουμε το σωστό μείγμα μυαλών που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται», δήλωσε η ίδια.

«Για εμάς, αυτό σημαίνει να φέρουμε ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο, διαφορετική εμπειρία, διαφορετικές ιδέες, διαφορετικές γνώσεις και να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπου όλοι μας θα μπορούμε να παίξουμε το ρόλο μας. Για εμάς, είναι σαφές ότι αυτή η ποικιλομορφία είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή».

Η GCHQ δήλωσε ότι προσχώρησε στο LinkedIn για να ενισχύσει την πρόσληψη προσωπικού, καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες προκλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης πραγματικών και διαδικτυακών απειλών από εθνικά κράτη, εγκληματικές ομάδες, τρομοκράτες και άτομα.

Δεν χρειάζεται καν να έχεις πτυχίο για να εργαστείς στην υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας

Ενώ έχει ήδη παρουσία στο Χ, πρώην Twitter, και στο Instagram, η κατασκοπευτική υπηρεσία δήλωσε ότι η τελευταία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που προστέθηκε στο οπλοστάσιό της θα υποστηρίξει τη «δέσμευσή της να γίνει ένας πραγματικά ποικιλόμορφος και αντιπροσωπευτικός οργανισμός».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς πτυχίο για να εργαστεί στην υπηρεσία, με τους προσφερόμενους ρόλους να κυμαίνονται από αναλυτή πληροφοριών και επιστήμονα δεδομένων έως διαχειριστή έργου και μηχανικό.

Η Κιστ Μπάτλερ πρόσθεσε ότι η σελίδα στο LinkedIn αποτελεί μέρος του «ταξιδιού του οργανισμού για να διασφαλίσουμε ότι θα προσεγγίσουμε και θα συνδεθούμε με ανθρώπους που δεν έχουν σκεφτεί ποτέ να συνεργαστούν μαζί μας».

Είπε ότι η σελίδα θα «προβάλλει λίγο περισσότερο τη δουλειά που κάνουμε και μερικούς από τους καταπληκτικούς ανθρώπους που εργάζονται στην GCHQ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ