Μαστοράκης: Με τρομοκρατεί στη σκέψη τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα αν είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Μαστοράκης: Με τρομοκρατεί στη σκέψη τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα αν είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

«Σήμερα κλείνω τα 79 χρόνια, η βιολογική μου ηλικία έτσι όπως τη μετράω με το δυναμόμετρο του ενστίκτου μου, είναι περίπου γύρω στα 39-40», δήλωσε με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ο σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Μαστοράκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ερωτηθείς πως βλέπει τα επόμενα χρόνια, ο κ. Μαστοράκης δήλωσε: «Επειδή έχω ζήσει από το ‘41 που γεννήθηκα, την ημέρα που έμπαιναν οι Γερμανοί στην Αθήνα μέχρι σήμερα πάρα πολλές και δραματικές αλλαγές σε αυτή τη χώρα πρέπει να ομολογήσω ότι όσο περνάει ο καιρός οι αναμνήσεις απαλύνουν τα δραματικά γεγονότα». 

«Τα κάνουν λίγο πιο ασήμαντα απ’ ότι τα έβλεπες στη γένεσή τους αλλά έχω ζήσει όλες τις μεταλλάξεις, και τις αλλαγές αυτής της χώρας και άλλων χωρών στις οποίες έζησα κατά καιρούς», υπογράμμισε. 

Μάλιστα ο κ. Μαστοράκης υπογράμμισε ότι «την πανδημία του πανικού κυρίως που νιώσαμε αυτές τις 45 μέρες δεν θυμάμαι να τις έχω νιώσει στο πετσί μου όχι προσωπικά αλλά από το feedback των τρίτων, των media, των κυβερνήσεων και γενικά της ανθρωπότητας». «Βρήκα δηλαδή ότι ήταν σε ένα τόνο υπερθετικό που αν ανατρέξω σε αυτά τα που έχω ζήσει δεν τον έχω νιώσει κατά αυτό τον τρόπο», τόνισε. 

Παράλληλα επισήμανε ότι «αν υποθέσουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά τότε θα πρέπει να αποκτήσουμε κάποια θωράκιση ψυχραιμίας για να μην πανικοβαλλόμαστε στις επιδημίες, τις πανδημίες και όλες για αλλαγές που είναι μπροστά μας».

«Αυτό τον καιρό σκεφτόμουνα με πραγματικό τρόμο τι θα μπορούσε να έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα αν είχε σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μαστοράκης επισήμανε «ότι αν βάλει κανείς σε ένα δοχείο τις κυβερνητικές δράσεις και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ένας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έπεισαν τους συνήθως απείθαρχους Έλληνες να πειθαρχήσουν, συν την πειθαρχία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όλα αυτά μαζί και επιχειρήσει να τα αξιολογήσει θα δώσει άριστα στον Μητσοτάκη, άριστα στην κυβέρνησή του και άριστα στους Έλληνες που πειθάρχησαν». «Που κατάφεραν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να μην είμαστε όπως ήμασταν πολλές φορές στο παρελθόν δακτυλοδεικτούμενοι και το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αλλά να είμαστε ‘’ηγέτες’’», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τον εγκλεισμό στο σπίτι, ο κ. Μαστοράκης ανέφερε ότι ήταν απόλυτα μαθημένος να δουλεύει από το σπίτι. «Στην Αμερική συγγραφείς, σκηνοθέτες, παραγωγοί επικοινωνούν με το studio ή την εταιρεία που τους χρηματοδοτεί την ταινία τους με email, στη μεγάλη ανάγκη με τηλεφώνημα ή με skype και στην ύστατη κρίση με προσωπικές συναντήσεις», εξήγησε. 

«Φαίνεται ότι ήμουνα κατάλληλα προετοιμασμένος, αυτές οι 50 μέρες που έχω περάσει στο σπίτι να μη μου φανούν καθόλου ότι είναι κατ’ οίκον περιορισμός ή καραντίνα», σημείωσε. «Έχω περάσει δηλαδή καλά και το δημιουργικό κομμάτι, από αντίδραση ή από ένστικτο επιβίωσης ήταν μεγαλύτερο από το συνηθισμένο», πρόσθεσε. 

«Κατάφερα να τελειώσω το ντοκιμαντέρ και έκανα και τρεις αυτοσυνεντεύξεις για να μπουν στα blu-ray ταινιών μου που κυκλοφορούν στην Αγγλία και στην Αμερική. Έγραψα κιόλας αρκετά και κατά συνέπεια δεν μπορώ να πω ότι ανήκω σε αυτούς που λένε ‘’Παναγία μου πότε να ανοίξουν τα μέτρα να βγω να ξεχυθώ στους δρόμους’’», δήλωσε ο κ. Μαστοράκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS