Οι 31 πλούσιοι που έγιναν... πλουσιότεροι το 2018

Οι 31 πλούσιοι που έγιναν... πλουσιότεροι το 2018

Μπορεί οι αγορές, κατά τη διάρκεια του 2018, να άνοιξαν τις πύλες της… bear market, αλλά ορισμένοι είδαν την περιουσία τους να «αυγατίζει» ναι να αυξάνεται κατά πολλά μηδενικά.


Ένας από αυτούς είναι ο ιδρυτής της Fortinet, Tim Sweeney, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους.
Ένας δεύτερος είναι ο Autry Stephens, του οποίου ο τραπεζικός λογαριασμός ενισχύθηκε κατά 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην προσέλκυση κεφαλαίων εν όψει της πώλησης της Endeavour Energy Resources LP.

«Ήταν μία καλή χρονιά για να παράξεις πλούτο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Ζένερ, αναλυτής του WE Family Offices. Και προσθέτει: «Ήταν ένα σκληρό έτος για τις αγορές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να κάνουν περιουσίες».

Ο Sweeney και ο Stephens είναι μόλις δύο από τους συνολικά 31 επιχειρηματίες, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν «πόντους» στην ετήσια λίστα του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Κόντρα στις εμπορικές διενέξεις, τις κατά τόπους κρίσεις και τη «χασούρα» των 500 δισ. δολαρίων στις διεθνείς αγορές, αυτοί οι 31 κατόρθωσαν να «αυγατίσουν» την περιουσία τους.

Η Denise Coates, ιδρύτρια και επικεφαλής της Bet365 Group, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα, έχοντας πλούτο 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Και όλα αυτά μάλιστα, ενόσω οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου απώλεσαν παραπάνω από 451 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις 365 ημέρες.

Η λίστα με τους μεγαλύτερους «κερδισμένους»
Τζεφ Μπέζος - Amazon 24 δισ. δολάρια
Autry Stephens - Endeavor Energy 11,4 δισ. δολάρια
Lei Jun - Xiaomi 8,6 δισ. δολάρια
Tim Sweeney - Fortinet 7,2 δισ. δολάρια
Colin Huang - Pinduoduo 6,9 δισ. δολάρια

Η λίστα με τους μεγαλύτερους «χαμένους»
Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Facebook 19,9 δισ. δολάρια
Αμάνθιο Ορτέγκα - Inditex 16,6 δισ. δολάρια
Τζορτζ Σάγλερ - INA Holding Schaeffler 13,6 δισ. δολάρια

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ