Όλο το σόι της Νταϊάνα στο πλευρό του Χάρι -Ανοίγουν «πόλεμο» με το Παλάτι, τι συνέβη χθες στην εκδήλωσή του

Όλο το σόι της Νταϊάνα στο πλευρό του Χάρι -Ανοίγουν «πόλεμο» με το Παλάτι, τι συνέβη χθες στην εκδήλωσή του

Από τη μία το καθήκον και από την άλλη η οικογένεια. Ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε για άλλη μία φορά ότι βάζει το καθήκον πάνω απ' όλα, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι την οικογένεια.

Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες, όπου ο βασιλιάς Κάρολος προτίμησε να παραστεί στο πρώτο πάρτι της σεζόν στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ, και σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων ο μικρότερος γιος του, πρίγκιπας Χάρι, υποδεχόταν τα αδέρφια της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην επετειακή εκδήλωση για τους αγώνες Invictus.

Ο Χάρι επιθυμούσε πολύ να συναντήσει τον πατέρα του κατά την τριήμερη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά την Τρίτη το Γραφείο του δήλωσε πως δεν ήταν δυνατόν λόγω του φορτωμένου προγράμματος του βασιλιά. Αν και από το Παλάτι διέρρεαν ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημο αίτημα συνάντησης.

Και για να καταλάβει κανείς πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα εντός της βασιλικής οικογένειας, αρκεί να θυμίσουμε πως πριν από μια δεκαετία ο Κάρολος, η Καμίλα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχαν συμμετάσχει μαζί με τον Χάρι στους πρώτους Αγώνες Invictus στο Λονδίνο.

Η υποστηρικτική ομάδα του πρίγκιπα Χάρι -Η οικογένεια της Νταϊάνα

Παρόντες στην τόσο σημαντική εκδήλωση για τον δούκα του Σάσεξ ήταν ο αδερφός της μητέρας του, Τσαρλς Σπένσερ, και η θεία του, Τζέιν Φέλοους, δύο άτομα που έχουν δείξει πολλές φορές την υποστήριξή τους στον πρίγκιπα Χάρι. Στην εκδήλωση ήταν και τρία ξαδέρφια του, επίσης από την πλευρά της μητέρας του: ο Τζορτζ Μακ Κορκντέιλ, ο Λούις Σπένσερ και η Λάρα Σπένσερ.

Δεν ήταν ωστόσο κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Εκτός από τη θεία και τον θείο του, ο Χάρι περιστοιχιζόταν από πολλούς αξιωματούχους, πολιτικούς και στενούς φίλους.

Ο δικηγόρος του David Sherbourne ήταν παρών, ενώ ο πρώην αξιωματικός του στρατού Mark Dyer -ο οποίος υπήρξε κάτι σαν μέντορας του Χάρι- ήταν επίσης παρών.

Η σύζυγος του Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μούρτι, ήταν επίσης εκεί, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό για τις υποθέσεις των βετεράνων Johnny Mercer.

Και έξω από το παλάτι Σεν Πολ, ένα πλήθος φανατικών του Χάρι είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας για να τον χαιρετήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί του και να τον δουν από κοντά. «Σ' αγαπάμε Χάρι», του φώναζαν καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, όπως μπορεί να δει κανείς, ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε να αγκαλιάσει τους συγγενείς του έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, πριν από την τελετή για τα 10 χρόνια από τους Αγώνες Invictus που ο ίδιος ίδρυσε.

Σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων ο Κάρολος με τη βασιλική οικογένεια

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είχε προσκληθεί να παραστεί στην τελετή στο κεντρικό Λονδίνο, διοργάνωσε το πρώτο υπαίθριο πάρτι της σεζόν στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ, όπου παρευρέθηκαν περίπου 8.000 άτομα.

Ο μονάρχης ήταν μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα, τον δούκα και τη δούκισσα του Εδιμβούργου, την πριγκίπισσα Άννα και τον δούκα και τη δούκισσα του Γκλόστερ. Οι μόνοι ανώτεροι βασιλείς που έλειπαν ήταν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ο Γουίλιαμ απένειμε βραβεία στο Γουίνδσορ, ενώ η Κέιτ Μίντλετον εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Τι δείχνει η κίνηση της οικογένειας Σπένσερ

Η χθεσινή απόσταση και ο χωρισμός μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και του πρίγκιπα Χάρι δείχνει πόσο έχουν αλλάξει οι σχέσεις ανάμεσά τους. Όσο για την παρουσία της οικογένειας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σύμφωνα με την εκδότρια του περιοδικού Majesty και φίλη της Νταϊάνα, Ίγκριντ Σιούαρντ, ήταν «πολύ σημαντική».

Παρά τις εντάσεις με τους Γουίνδσορ, ο πρίγκιπας Χάρι έχει παραμείνει κοντά στην οικογένεια της μητέρας του όλα αυτά τα χρόνια - ιδιαίτερα με τη λαίδη Τζέιν.

Η λαίδη Τζέιν, η μεσαία από τις τρεις αδελφές, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από την Νταϊάνα, θεωρείται εδώ και καιρό έμπιστη και σταθεροποιητική επιρροή στη ζωή του.

Ήταν μία εξ αυτών από τους οποίους ο Χάρι και η Μέγκαν ζήτησαν να συμμετάσχουν ενεργά στον γάμο τους το 2018 και ήταν ένα από τα πρώτα μέλη που προσκλήθηκαν να γνωρίσουν τον μικρό γιο τους Άρτσι - ακόμη και πριν από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Στο βιβλίο του «Spare» ο Χάρι επεφύλαξε ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» στη λαίδη Τζέιν, τη μεγαλύτερη αδελφή της λαίδης Σάρα, και στον θείο του Ερλ Σπένσερ, αλλά δεν ανέφερε την εκλιπούσα βασίλισσα, τον βασιλιά Κάρολο ή τον αδελφό του.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι δύο από τα αδέλφια Σπένσερ εμφανίστηκαν στη χθεσινή τελετή για να στηρίξουν το μικρότερο παιδί της Νταϊάνα.

Όπως δήλωσε στην The Sun: «Η παρουσία των Σπένσερ ήταν σημαντική. Υποστηρίζουν πολύ τον Χάρι, όπως έκαναν πάντα. Στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη βασιλική οικογένεια και στον Χάρι πως η οικογένεια της Νταϊάνα είναι εκεί γι’ αυτόν. Στην ομιλία του στην κηδεία της Νταϊάνα, ο Τσαρλς Σπένσερ είπε ότι θα προσέχει τον Γουίλιαμ και τον Χάρι στη θέση της. Δεν έγινε όμως όπως θα ήθελε, γιατί η βασιλική οικογένεια είχε "ρουφήξει" τα δύο παιδιά. Και τώρα που ο Χάρι έφυγε από τη βασιλική οικογένεια, οι Σπένσερ τον διεκδικούν ξανά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ