Σκοτώθηκε, στα 39 της, η γρηγορότερη γυναίκα οδηγός στον κόσμο

Σκοτώθηκε, στα 39 της, η γρηγορότερη γυναίκα οδηγός στον κόσμο

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα είχε η Τζέσι Κομπς, η «ταχύτερη γυναίκα σε τέσσερις τροχούς» που πέθανε την Τρίτη προσπαθώντας να σπάσει το δικό της ρεκόρ ταχύτητας.

Η Κομπς πέθανε την Τρίτη στην έρημο Αλβόρντ στο νοτιοανατολικό Όρεγκον, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη. Ήταν μόλις 39 ετών.
Jessi Combs North AMerican eagle

Η Τζέσι Κομπς λίγο πριν σπάσει το δικό της ρεκόρ το 2016/Φωτογραφία: North American Eagle

«Ήταν μια λαμπρή μηχανικός, οδηγός, κατασκευαστής και επιστήμονας και προσπαθούσε καθημερινά να ενθαρρύνει τους άλλους με το θαυμαστό παράδειγμά της» δήλωσε ο Άνταμ Σάβατζ, πρώην συμπαρουσιαστής της στην τηλεοπτική σειρά «Mythbusters».

Η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο - Έτρεξε με 777,6 χιλιόμετρα/ώρα

Η Τζέσι Κομπς ήταν η γρηγορότερη γυναίκα σε τέσσερις τροχούς το 2013 στο North American Eagle Supersonic Speed ​​Challenger, όταν έκανε ρεκόρ 640 χιλιομέτρων την ώρα. Τον Οκτώβριο, η Κομπς έκανε νέο ρεκόρ 777,6 χιλιομέτρων/ώρα. Και προχθές την Τρίτη, προσπάθησε να σπάσει ακόμη κι αυτό το ρεκόρ.

Jessi Combs maska

Η Τζέσι Κομπς κατείχε τον τίτλο της «γρηγορότερης γυναίκας στον κόσμο».

«Στις 27 Αυγούστου, περίπου στις 4 το απόγευμα, το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης έλαβε μια κλήση που ανέφερε πως ένα υπερηχητικό αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας εδάφους στην έρημο Αλβόρντ, όταν συγκρούστηκε, με αποτέλεσμα μια απώλεια» ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Κυνηγούσε το όνειρό της

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το δυστύχημα και την συντριβή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά η οικογένειά της ανέφερε πως περιβαλλόταν από αγαπημένους όταν πέθανε και πρόσθεσε πως κυνηγούσε το όνειρό της να γίνει η γρηγορότερη γυναίκα στη Γη από το 2012.

jessi combs black white

Η 39χρονη έχασε την ζωή της προσπαθώντας να σπάσει το δικό της ρεκόρ ταχύτητας

«Η Κομπς ήταν μία από τους σπάνιους ονειροπόλους με την γενναιότητα να μετατρέψει αυτές τις δυνατότητες σε πραγματικότητα και άφησε αυτή την γη οδηγώντας γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία» ανέφεραν σε δήλωσή τους.

Προσπαθούσε να σπάσει την ταχύτητα των 815 χιλιομέτρων/ώρα

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό της, η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο είχε κάνει μια δημοσίευση στο Instagram, λέγοντας πως θα προσπαθούσε να σπάσει τα 823 χιλιόμετρα/ώρα.
Jessi teleytaia anartisi

Λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα είχε κάνει μια ανάρτηση που έλεγε πως θα προσπαθήσει να φτάσει τα 823 χιλιόμετρα/ώρα

«Μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό να περπατάς κατευθείαν μέσα στο δαχτυλίδι της φωτιάς... εκείνοι που είναι πρόθυμοι, εκείνοι είναι αυτοί που πετυχαίνουν τα σπουδαία πράγματα. Πολλοί λένε ότι είμαι τρελή. Κι εγώ απαντώ: ‘Σας ευχαριστώ’». Έγραψε στην ανάρτησή της.

Η συγκινητική ανάρτηση του συντρόφου της: «Έκανα ότι μπορούσα για να την σώσω»

Ο σύντροφός της, Τέρι Μάντεν επιβεβαίωσε την είδηση για το τρομακτικό δυστύχημα σε ένα αφιέρωμα στο Instagram την Τετάρτη, λέγοντας πως έκανε ότι μπορούσε για να την σώσει.

Υπήρξε πρότυπο για πολλές γυναίκες

Και η οικογένειά της όμως απέτισε φόρο τιμής στην Κομπς, λέγοντας πως ήταν γνωστή για το «λαμπερό χαμόγελό, την θετικότητα και την επίμονη επιδίωξη της εκπλήρωσης των ονείρων της».

Όπως έγραψαν: «Υπήρξε το πρότυπο για νεαρά κορίτσια και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι που την αγάπησαν και την ακολούθησαν έγιναν μια οικογένεια, όλοι μαζί της στην περιπέτεια και το πάθος της. Οι οπαδοί της την λάτρευαν και ζούσε για να τους εμπνέει. Περιτριγυρισμένη από την οικογένειά και τους φίλους της την στιγμή που πέθανε, η Τζέσι έζησε ατρόμητα και η κληρονομιά της θα ζει στις αμέτρητες ζωές που άγγιξε».



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS