Σοκαριστική κακοποίηση άνδρα από τη σύζυγό του -Η κάμερα για την νταντά αποκάλυψε άγρια σκηνικά [βίντεο]

Σοκαριστική κακοποίηση άνδρα από τη σύζυγό του -Η κάμερα για την νταντά αποκάλυψε άγρια σκηνικά [βίντεο]

Ανατριχιαστικό υλικό από κάμερα αποκάλυψε τη στιγμή που ένας κακοποιημένος σύζυγος έσκυβε στο πάτωμα, ενώ η σύζυγός του τον έβριζε και κρατούσε μαχαίρι στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια μιας ανηλεούς κακοποίησης διάρκειας 20 ετών.

Τα βίντεο από τις επιθέσεις της Sheree Spencer στον σύζυγό της Richard στο σπίτι τους, στο East Yorkshire, στη Βρετανία καταγράφηκαν από τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει το ζευγάρι για να παρακολουθεί τα παιδιά του.

Αλλά ακόμα μεγαλύτερο σοκ προκαλεί η αντίδρασή της κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από την αστυνομία.

Η 45χρονη γυναίκα φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια τον Μάρτιο του 2023, με τη δικαστή να της λέει: «Αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση χειριστικής συμπεριφοράς που έχω δει».

Σήμερα, η Daily Mail αποκάλυψε ότι η Sheree προσπάθησε να κινηθεί δικαστικά για να σταματήσει τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ που περιγράφει το δράμα που έζησε ο άντρας.

Η τρομακτική ιστορία μιας 20ετούς κακοποίησης

Ο άνδρας μοιράστηκε την ιστορία του με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Η γυναίκα μου, ο θύτης μου: The Secret Footage», το οποίο θα προβληθεί την ερχόμενη τη Δευτέρα.

Η Σέρι προσπάθησε απεγνωσμένα να σταματήσει να μεταδίδονται στο ντοκιμαντέρ πλάνα από κάμερες του σπιτιού στις οποίες καταγράφονται οι επιθέσεις της.

Ο Ρίτσαρντ θεώρησε ότι το υλικό θα έπρεπε να προβληθεί για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το είδος της κακοποίησης που μπορεί να υποστούν οι άνδρες στην καθημερινή τους ζωή από βίαιες συντρόφους, αλλά η Σέρι προσπάθησε να το εμποδίσει.

«Η μετάδοση καθυστέρησε λόγω των νομικών προσφυγών για περίπου έξι μήνες, αλλά τώρα επιτέλους θα προβληθεί», δήλωσε ο κακοποιημένος σύζυγος.

Η κρυφή κάμερα στο σπίτι έδωσε μια ζωτική διέξοδο στον κακοποιημένο σύζυγο, αφού υπέμεινε χρόνια σωματικής και λεκτικής κακοποίησης από τη σύζυγό του, που τον άφησε «συντετριμμένο» στο πάτωμα σε εμβρυακή στάση.

Σε μια περίπτωση αφόδευσε στο πάτωμα και τον ανάγκασε να το καθαρίσει, ενώ σε μια άλλη τον χτύπησε με ένα μπουκάλι κρασί τόσο δυνατά που παραμόρφωσε μόνιμα το αυτί του.

kakopoiisi sizigos 1503.jpg
Τον χτυπούσε άγρια


Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Ο Ρίτσαρντ είχε γνωρίσει τη σύζυγό του σε ένα νυχτερινό κέντρο το 2000 και το ζευγάρι παντρεύτηκε σε παραλία της Ταϊλάνδης το 2009. Αφού καλωσόρισαν τη μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες τους το 2015, ο Ρίτσαρντ εγκατέστησε την κάμερα στο σπίτι για να παρακολουθούν την νταντά του παιδιού.

Τα πλάνα όμως αποκάλυψαν οργισμένα ξεσπάσματα στα οποία η σύζυγος-θύτης έβριζε ασταμάτητα τον άνδρα της και τον χτυπούσε άγρια.

Ο Ρίτσαρντ Σπένσερ δήλωσε στη Sun: «Ήθελα απλώς να σταματήσει η κακοποίηση. Βρισκόμουν σε μια κατάσταση και δεν υπήρχε διέξοδος», είπε συντετριμμένος.

Το δικαστήριό του άκουσε ότι η μητέρα τριών παιδιών είχε πραγματοποιήσει τις περισσότερες επιθέσεις στον σύζυγό της στο σπίτι της οικογένειας.

Η χειρότερη από τις επιθέσεις εναντίον του Ρίτσαρντ συνέβη τον Απρίλιο του 2021, όταν η σύζυγός του του επιτέθηκε με το άδειο μπουκάλι κρασιού.

Ο ψυχικός τραυματισμός έχει σημαδέψει τον άτυχο σύζυγο

Ο κακοποιημένος άνδρας είπε στο δικαστήριο ότι, παρόλο που ήταν μεγαλύτερος και σωματικά ισχυρότερος από τη μικροσκοπική σύζυγό του, δεν αντιστάθηκε όταν εκείνη άρχισε να του επιτίθεται. Είπε ότι απέκτησε σχεδόν ανοσία στη σωματική κακοποίηση που του ασκούσε, παρόλο που του προκαλούσε τεράστιο πόνο, βυθίζοντας τα δόντια της μέσα του. Είπε όμως ότι τα ψυχικά σημάδια που άφησαν τα 16 χρόνια των γεμάτων μίσος επιθέσεών της ήταν αυτά που θα άφηναν το πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Το βασίλειο της οικογενειακής τρομοκρατίας της γυναίκας έληξε τελικά τον Ιούνιο του 2021, όταν η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι της οικογένειάς τους από έναν ανήσυχο εργαζόμενο της κοινωνικής πρόνοιας.

Η σύλληψή της εκείνη την ημέρα ως ύποπτης για επίθεση κατά του συζύγου της άνοιξε μια πόρτα στην κόλαση που κρατούσε μυστική για ολόκληρο τον έγγαμο βίο του ο άτυχος άνδρας.

Ο σύζυγος δήλωσε: «Προσπαθώντας να εμποδίσει την προβολή του υλικού, συνέχισε να προσπαθεί να ασκήσει έλεγχο ακόμη και από τη φυλακή, αλλά ευτυχώς επικράτησε η δικαιοσύνη».

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι ζει μια σχετικά εύκολη ζωή στη φυλακή, αφού μεταφέρθηκε σε ανοιχτή φυλακή μετά από έξι μήνες της ποινής της».

Μετά τη φυλάκιση της πρώην συζύγου του, ο Ρίτσαρντ έχει ενταχθεί σε μια εκστρατεία με την ονομασία «ManKind Initiative», η οποία υποστηρίζει άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Έχει επίσης ξαναβρεί τον έρωτα και δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι είναι ευτυχισμένος με τη νέα του σύντροφο. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά τη φυλάκιση της πρώην συζύγου του πέρυσι, δήλωσε: «Έχω συμβιβαστεί με το ότι δεν θα ανακάμψω ποτέ πλήρως από την κακοποίησή της και ότι αυτή θα έχει μόνιμο επιζήμιο αντίκτυπο στη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου».

kakopoiisi andra 1503 2

Σοκαριστική η μαρτυρία του συζύγου

«Η κακοποίησή της προς το πρόσωπό μου εξελίχθηκε και κλιμακώθηκε με την πάροδο του χρόνου, χρησιμοποίησε επανειλημμένες πράξεις σωματικής επίθεσης, απειλές, λεκτική κακοποίηση και ταπείνωση για να με τιμωρήσει και να ασκήσει έλεγχο πάνω μου».

«Η κακοποίηση ήταν κρυμμένη από τον έξω κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των φίλων και της οικογένειας. Με χειραγώγησε ώστε να πιστέψω ότι ήμουν υπεύθυνος και πρόθυμος συμμετέχων στην κακοποίηση. Διακήρυττε ανελέητα ότι μου άξιζε να τιμωρηθώ και ότι ήταν δικαιολογημένη συνέπεια του ότι την απογοήτευσα με κάποιον τρόπο».

«Σιγά-σιγά, έχασα την ανεξαρτησία μου και τη θέλησή μου και απλώς αποδέχτηκα ότι έτσι θα ήταν η ζωή μου. Συμμορφώθηκα με τις απαιτήσεις της Σέρι και εκείνη έλεγχε τις περισσότερες πτυχές της καθημερινότητάς μου, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως το σε ποιες δραστηριότητες μπορούσα να συμμετέχω και πότε, σε ποιο δωμάτιο μπορούσα να κοιμηθώ, ακόμα και ποια τουαλέτα μπορούσα να χρησιμοποιήσω.

«Σταδιακά απομονώθηκα από την οικογένεια και τους φίλους μου με αποτέλεσμα να νιώθω παγιδευμένος».

«Μετά από λίγο, έμαθα να καλύπτω το πρόσωπό μου με τα χέρια μου και να κουλουριάζομαι σε εμβρυακή στάση για να προσπαθήσω να αποφύγω ορατά τραύματα στο πρόσωπο, ώστε να μπορώ να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο και στον παιδικό σταθμό», περιέγραψε το θύμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ