Το φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ -Πώς οι περιοχές που δίνει συναυλίες πλουτίζουν

Το φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ -Πώς οι περιοχές που δίνει συναυλίες πλουτίζουν

Η Τέιλορ Σουίφτ ολοκλήρωσε το αυστραλιανό σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας της «Eras Tour», με την διάσημη ποπ σταρ να τσεπώνει ένα αστρονομικό ποσό για τις 7 συναυλίες που πραγματοποίησε εκεί, ενισχύοντας παράλληλα και την οικονομία της χώρας.

Η 34χρονη τραγουδίστρια φέρεται να κέρδισε 25 εκατομμύρια δολάρια ανά συναυλία στο Σίδνεϊ, πράγμα που σημαίνει ότι επέστρεψε στην πατρίδα της με 100 εκατομμύρια δολάρια μετά από τέσσερις συναυλίες στο Accor Stadium.

Παράλληλα, η Τέιλορ Σουίφτ εισέφερε ένα τεράστιο ποσό και στην οικονομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς χιλιάδες ντόπιοι και από άλλες περιοχές θαυμαστές συνέρρευσαν στην πόλη για το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς.

«Το φαινόμενο Σουίφτ είναι αναμφισβήτητο όσον αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η περιοδεία της στις πόλεις που την φιλοξενούν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Accommodation Australia, Μάικλ Τζόνσον, στην εφημερίδα The Daily Telegraph. «Με βάση υπολογισμούς του παρελθόντος, οι συναυλίες της μπορούν να εισφέρουν μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομίας μιας πολιτείας, όπως ακριβώς είδαμε στη Μελβούρνη».

Πώς όμως βοήθησε στην οικονομία της Αυστραλίας η Τέιλορ Σουίφτ;

Τα δωμάτια των ξενοδοχείων ήταν fully booked, τα εστιατόρια και τα μπαρ ήταν γεμάτα και χιλιάδες θαυμαστές ξόδεψαν χρήματα σε εμπορεύματα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο σε θέματα φορολογίας Χάρι Ντελ, η Τέιλορ Σουίφτ έπρεπε να πληρώσει 30% φόρο στην αυστραλιανή εφορία για τα κέρδη της από τις συναυλίες της. Αυτό σημαίνει ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση εισέπραξε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από την Τέιλορ Σουίφτ για τις τέσσερις συναυλίες της στο Σίδνεϊ.

Στη Βικτόρια, η διάσημη τραγουδίστρια εισέφερε στην οικονομία της πολιτείας 174 εκατομμύρια δολάρια μετά τις 3 συναυλίες της στη Μελβούρνη. Την ίδια ώρα, χιλιάδες οπαδοί ξόδεψαν συνολικά 86 εκατομμύρια δολάρια στον τομέα της διαμονής, της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Πάνω από 600.000 Αυστραλοί παρακολούθησαν τις συναυλίες της

H Τέιλορ Σουίφτ ολοκλήρωσε τη Δευτέρα τον κύκλο των συναυλιών της στο Σίδνεϊ και αποχαιρέτησε το κοινό με πολύ θερμά λόγια. «Κοιτάζοντας αυτό το πλήθος, το μεγαλύτερο πλήθος που είχαμε στις τέσσερις συναυλίες μας εδώ!» είπε στους θαυμαστές της.

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το αυστραλιανό σκέλος της περιοδείας της Eras Tour. Ρεκόρ 96.000 θαυμαστών παρακολούθησαν κάθε μία από τις τρεις συναυλίες της στη Μελβούρνη και επιπλέον 83.000 οπαδοί της σε κάθε μία από τις τέσσερις συναυλίες της στο Σίδνεϊ.

Το φαινόμενο Σουίφτ σαρώνει. Πώς λοιπόν να μην φτάνουν στο σημείο πρωθυπουργοί κρατών να την παρακαλούν να δώσει έστω και μία συναυλία στη χώρα τους;

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ