Διαφωνία ζευγαριού για τη βάφτιση του παιδιού και το εξώδικο στον Μητροπολίτη

mitropolitisxiouready

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η μητέρα ενός παιδιού μετά την άρνηση ενός Ιερέα και του Μητροπολίτη να τελέσουν το μυστήριο της Βάπτισης. Συγκεκριμένα στο γρανάζι της εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας έμπλεξε η οικογένεια ενός 2χρονου παιδιού λόγω της έγγραφης συγκατάθεσης του ενός γονέα, με αποτέλεσμα τόσο ο ιερέας του Ναού όσο και ο Μητροπολίτης Χίου να αρνούνται να το βαπτίσουν.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της μητέρας ο Ιερέας αρνείται τελέσει το μυστήριο με την αιτιολογία ότι σε περίπτωση που γίνει η βάπτιση χωρίς να υπογράψουν και οι δύο γονείς τότε ο ίδιος κινδυνεύει να βρεθεί ποινικά διωκόμενος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δικαστική απόφαση
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του παιδιού η κηδεμονία του ανήλικου ανήκει και στους δύο γονείς. «Το πρόσφατο δικαστήριο που έγινε σχετικά με το όνομα του παιδιού η απόφαση ήταν και τα δύο ονόματα. Μέσα σε αυτή την απόφαση υπάρχει όμως και η ομολογία του πατέρα του μικρού που έλεγε ότι επιθυμεί να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος. Παρόλα αυτά η εκκλησία δεν υποστηρίζει το αίτημά και ζητάει επιπλέον γραπτή συγκατάθεση του πατέρα του παιδιού που όμως δεν συνηγορεί, τουλάχιστον εγγράφως. Είναι μεγάλο κρίμα να θέλεις να βαπτίσεις το παιδί σου και η ίδια η εκκλησία να στο αρνείται. Εδώ κι ενάμιση χρόνο παλεύω προκειμένου να κάνω το παιδί μου Χριστιανό Ορθόδοξο και δεν μπορώ. Συνεχώς η εκκλησία μου βάζει εμπόδια και προαπαιτούμενα», επισήμανε η ίδια η μητέρα, συμπληρώνοντας ότι την Τετάρτη θα απαντήσει ο Μητροπολίτης στο εξώδικο που του απέστειλε η ίδια.

«Ότι λέει ο νόμος»
Στους νόμους που διέπουν τις εκκλησιαστικές πράξεις επέμεινε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τονίζοντας ότι όπως η κοινωνία έτσι και η εκκλησία διέπεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.
«Για να γίνει η βάπτιση και να μη διωχθεί ποινικά ο ιερέας θα πρέπει να υπογράψουν και οι δυο γονείς. Μόνοι μας δεν έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να το πράξουμε. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τις δύο πλευρές, αλλά από τη μία πλευρά υπήρξε άρνηση. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε φθάσει στο σημείο συμβιβασμού, όμως η έγγραφη συγκατάθεση και των δύο γονέων είναι κάτι που ισχύει από πολύ παλιά. Για παράδειγμα παλαιότερα οι ναυτικοί των οποίων τα παιδιά βαπτίζονταν ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν στο εξωτερικό, αναγκάζονταν κι έστελναν τηλεγράφημα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μάρκος ενώ συνέστησε αμοιβαίες υποχωρήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πηγή politischios.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ