Αλέξης…μία ζωή μία ιστορία…

Αλέξης…μία ζωή μία ιστορία…

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις Καλογρίτσα ήρθαν να συμπληρώσουν και να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα στη Κουμουνδούρου. Οι κατηγορίες για το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, είναι βαρύτατες, φωτογραφίζοντάς τον για τη δημιουργία ολόκληρου συστήματος το οποίο δρούσε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ή όπως προσφάτως μάθαμε ότι λεγόταν επί διακυβέρνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, White House.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί σύντομα να πάρει θέση στις κατηγορίες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη. Η πιθανότητα να τον θυσιάσει μπροστά στην πολιτική του διάσωση είναι πολύ μεγάλη, μία κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν θα απαλλάξει τον πρώην πρωθυπουργό από την υποχρέωσή του να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το κατά πόσο γνώριζε όλα αυτά που διαδραματιζόντουσαν πίσω από την πλάτη του, μια και ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν θα παραδεχθεί ότι ήταν εν γνώσει του οι ενέργειες του Νίκου Παππά. 

Άσχετα όμως με τις επόμενες ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα, η εικόνα του ίδιου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί ανεπανόρθωτα δημιουργώντας παράλληλα μεγάλο κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε στο ΣΥΡΙΖΑ πατώντας πάντα επί πτωμάτων και εκμελαλλευόμενος τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν και στις ιδέες του. Μεγάλες προσωπικότητες της αριστεράς που τον στήριξαν το πρώτο διάστημα και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αναρριχηθεί στην εξουσία, λίγους μήνες μετά, τον κατηγορούσαν ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πρωτοστάτησε προεκλογικά και βοήθησε σε μέγιστο βαθμό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με πόνος ψυχής δήλωσε: «Ζητώ για πολλοστή φορά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα που βλέπει μόνο την εξουσία».

Δεν είναι όμως μόνο ο Μανώλης Γλέζος τον οποίο εκμεταλλεύθηκε ιδεολογικά ο Αλέξης. Δεν πρέπει να λησμονούμε τον άνθρωπο που του έδωσε το «δαχτυλίδι» της προεδρίας του κόμματος, τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως «και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία» για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας ότι «αυτή την προδοσία της Αριστεράς και της κοινωνίας δεν την έχει κάνει ο χειρότερος αντίπαλος μας με τόσο μεγάλη επιτυχία». 

Εκτός όμως του Αλέκου Αλαβάνου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του τίμησε με την προεδρία του το κόμμα της Κουμουνδούρου, μίλησε απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα όταν αναφέρθηκε σε νέο ’89. Συγκεκριμένα είπε ότι είναι «πολιτική ύβρις» να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο '89. «Σπάει το αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Action 24 και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με ψεύτικες ιδεολογίες και υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία και τη δημιουργία ενός κλειστού συστήματος ελέγχου. Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και στο εσωτερικό του δεν έχει πλέον συμμάχους. Η κατάσταση στην Κουμουνδούρου είναι σαν καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί και οι διάφορες συνιστώσες που τόσο καιρό σιωπούσαν (λόγω παραμονής στην εξουσία) τώρα ακονίζουν τα όπλα του πολέμου. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ