Αναμένοντας την κανονικότητα

Αναμένοντας την κανονικότητα

Με το νέο ασφαλιστικό δρομολογείται και το δεύτερο βήμα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να δημιουργήσει την πολυπόθητη ανάπτυξη, την οποία όλοι συζητούν και επιθυμούν, αλλά αυτό το διάστημα γίνονται τα πρώτα βήματα στη σωστή κατεύθυνση.

Μπορεί η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα καθώς και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων να είναι σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά υπολειπόταν η αποδέσμευση των μερισμάτων από τις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορέσει μία επιχείρηση να έχει το ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον καταστροφικό για τις επιχειρήσεις Νόμο Κατρούγκαλου, οι επιχειρήσεις είχαν την υποχρέωση να καταβάλλουν για τα μερίσματα 27,5% σε ασφαλιστικές εισφορές, ποσό το οποίο αθροιζόμενο με τη φορολογία δεν επέτρεπε  σε μία επιχείρηση να επιβιώσει. 

Με το νέο φορολογικό-ασφαλιστικό σύστημα, και με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης για αποδέσμευση των ασφαλιστικών εισφορών από τα μερίσματα το επόμενο διάστημα, η μέγιστη φορολογία που θα έχει μία επιχείρηση θα είναι 24% φόρος και 5% φόρος επί των μερισμάτων. Με απλά λόγια, με 29% μία επιχείρηση θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο και το υπόλοιπο ποσό θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της εταιρείας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα μίας νέας ελληνικής εταιρείας τροφίμων η οποία ξεκίνησε την παροχή υπηρεσιών το 2018, αλλά με τη φορολογία/εισφοροδότηση εκείνης της εποχής υποχρεώθηκε στη δημιουργία και μίας δεύτερης εταιρείας στη Βουλγαρία με στόχο τη χαμηλή φορολογία στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Με τα νέα φορολογικά δεδομένα, η εταιρεία ετοιμάζεται να κλείσει τα γραφεία της στη Βουλγαρία, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξής της.

Η κυβέρνηση κινείται σε σωστό άξονα στον τομέα της επιχειρηματικότητας έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών οι οποίες αναμένουν την υλοποίηση όλων των προεκλογικών εξαγγελιών για την επαναφορά τους στην κανονικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ