“Αντίσταση” στις πλάτες των συνταξιούχων
του Μάνου Καμπανέλλη

“Αντίσταση” στις πλάτες των συνταξιούχων

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεδιπλώνει το τελευταίο διάστημα τις χειρότερες πτυχές της προσωπικότητας του πολιτικού άνδρα που κυβερνάει τα τελευταία δύο χρόνια τη χώρα, φορτώνοντάς την καθημερινά με μεγαλύτερα βάρη.

Η δημοσιοποίηση του κειμένου που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έρχεται να αποδείξει το "ήθος" με το οποίο συνεχίζει να πορεύεται ο ¨αγωνιστής” πολιτικός, Αλέξης Τσίπρας, και η κυβέρνησή του.

Ο υπουργός Οικονομικών ζητώντας “συγχώρεση” δεσμεύεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη στις συντάξεις σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα επικυρωθούν από την Eurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί. Συγκεκριμένα δεσμεύεται για συμπληρωματικά μέτρα στον τομέα της συνταξιοδοτικής δαπάνης για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ του τελικού αποτελέσματος και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στην Ελλάδα συνεχίζοντας τον προεκλογικό λόγο του 2015, βαφτίζοντας αρχικά, το επίδομα στους συνταξιούχους 13η σύνταξη, και εν συνεχεία, ως εφάπαξ 13η σύνταξη.

Ο υπουργός επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης, ως πολίτης άλλης χώρας, αγνοώντας την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου συνεχίζει να προκαλεί δηλώνοντας: “Δώσαμε την 13η σύνταξη, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”.

Στην πραγματικότητα όμως οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης βλάπτουν για ακόμη μία φορά τους συνταξιούχους για τους οποίους εμφανίζονται να κόπτονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Το επίδομα που δόθηκε σε μέρος των συνταξιούχων θα πληρωθεί ακριβά από το σύνολο αυτών. Αυτό βεβαίως δεν αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό, που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πετάξει ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα, αδιαφορώντας επικίνδυνα για τα αποτελέσματα αυτού.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά ότι η απόφασή του για το συγκεκριμένο επίδομα, λίγες μέρες μάλιστα πριν την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων, θα δημιουργούσε πρόβλημα στις διαδικασίες, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε ουδόλως, μια και το μοναδικό του ενδιαφέρον είναι η όποια ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργήσει.

H επιστολή Τσακαλώτου δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, στην οποία γνωρίζει ότι δεν θα βρίσκεται και θα μπορεί άνετα να ασκεί το κατηγορώ του, με τον ίδιο τρόπο που το έπραττε και κατά το παρελθόν, δίνοντας στους θεσμούς ότι επιθυμούσαν, ως θυσία για το προεκλογικό του καπρίτσιο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ