Απαξιώνοντας τις ρίζες μας…

Απαξιώνοντας τις ρίζες μας…

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη στιγμή που άρχισε η απαξίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Πρώτος διδάξας δεν είναι άλλος από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος είκοσι χρόνια νωρίτερα ευχαριστούσε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τους Αμερικανούς φίλους μας, για τη “στήριξη”, μετά την εμπλοκή των Ιμίων και τον άδικο θάνατο Ελλήνων στρατιωτών. Η αντιπολίτευση τότε είχε αντιδράσει έντονα, αλλά δυστυχώς ο ρόλος της αριστεράς στην ελληνική κοινωνία μόνο άσχημες μνήμες φέρνει στο μυαλό μας.

Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, η Τουρκία έρχεται με επίσημες δηλώσεις να αμφισβητήσει επισήμως την ελληνικότητα των Ιμίων, βρίσκοντας βεβαίως χώρο στην ανυπαρξία και αδυναμία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο ελληνικός λαός, πολλές φορές, αφήνει την μνήμη του να υποτάσσεται στην καθημερινότητα, ξεχνώντας και αποτάσσοντας, για πολιτικούς λόγους, την ελληνική ιστορία.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, προσέβαλε τις μνήμες των Ελλήνων στρατιωτών του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορεί σήμερα ο ίδιος να μιλά την ελληνική γλώσσα και να ζει σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, παρομοιάζοντας την επανάσταση του ’21 με τον εμφύλιο στην Κούβα.

Ορθώς, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος χαρακτήρισε ως «εθνικό έγκλημα» τη σύγκριση στην οποία προχώρησε ο κ. Τσίπρας.

Εκτός όμως του γεγονότος αυτού δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιλεκτική ιστορική καταγραφή στο χώρο της αριστεράς.

Τα τελευταία 30 χρόνια, το όνομα το ανθρώπου που το “ΟΧΙ” του συνδέθηκε με την αντίσταση κατά των φασιστών και την ελευθερία της χώρας μας, του Ιωάννη Μεταξά, από πολλούς Έλληνες ιστορικούς και πολιτικούς, συνδέθηκε μόνο με τον όρο Δικτάτορας. Στο εξωτερικό, βεβαίως, αποκαλείται General Ioannis Metaxas, ή Statesman Ioannis Metaxas, ή Prime Minister Ioannis Metaxas.

Η δικτατορία συνδέεται άμεσα με την κατάλυση του Συντάγματος, την μη διενέργεια εκλογών, την μη λειτουργία της βουλής, εφαρμόζοντας νόμους που δεν έχουν ψηφιστεί από δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο.

Από την άποψη αυτή ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν δικτάτορας, πώς όμως έγινε και κάτω από ποιες πολιτικές συνθήκες επιλέχθηκε αυτός ο δρόμος;

Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε στρατιωτικός και πολιτικός με 51 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα πριν καταλήξει στη λύση της δικτατορικής διακυβέρνησης τα 4 τελευταία χρόνια της ζωής του. Τη στιγμή που αποφάσισε τη δικτατορία και ζήτησε από τον Βασιλέα Γεώργιο Β' την υπογραφή του στο διάταγμα της άρσης άρθρων του Συντάγματος, ως ύστατη λύση, είχε ήδη λάβει 3 μήνες νωρίτερα, 240 ψήφους από τη Βουλή ως Πρωθυπουργός, προκειμένου να προετοιμάσει τη χώρα το ταχύτερο, ως ο καταλληλότερος στρατηγός, για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο. Αυτό ακριβώς έπραξε, προετοίμασε τη χώρα για το περήφανο “ΟΧΙ’ που εκφώνησε λίγα χρόνια αργότερα.

Όλοι οι “αριστερίζοντες” στην Ελλάδα αναφέρουν τον Ιωάννη Μεταξά ως δικτάτορα. Και όπως αναλύθηκε παραπάνω, βάσει της ορολογίας, ήταν. Θα έπρεπε όμως οι ίδιοι να σκεφτούνε πολύ καλά όταν αναφέρουν μόνο ως επαναστάτη και όχι ως δικτάτορα, τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος κατέλυσε το Σύνταγμα της χώρας του για 60 έτη, την οδήγησε στην ανέχεια και την απόλυτη φτώχεια, ενώ ο ίδιος δημιούργησε μία τεράστια περιουσία και ζούσε καλύτερα από βασιλείς.

Πριν λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζουράρις, είπε χαρακτηριστικά: “ότι όσοι χαρακτηρίζουν δικτάτορα τoν Φιντέλ Κάστρο είναι μ@λ@κες”.

Αναρωτήθηκαν μήπως όλοι οι υποστηρίζοντες την αριστερά και τα κουμουνιστικά ιδεώδη, ποιος είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κηδεία του Κάστρο, μήπως αυτοί είναι περισσότερο αριστεροί και αντιαμερικανοί από αυτόν;

Ένα άλλο ιστορικό γεγονός έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος το 1959, ο Κάστρο είχε αποστείλει επιστολή στον επικεφαλής της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα ή «Διγενή», εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον αγώνα των Κυπρίων, αναφέροντας: "Συνταγματάρχα ο αγώνας σου με έχει γοητεύσει και μαζί χρησιμεύσει ως παράδειγμα και για την ελευθερία της δικής μου πατρίδας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Εύχομαι να βασιλεύσει επιτέλους στον κόσμο Δημοκρατία και Δικαιοσύνη”.

Το παράλογο είναι ότι ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας που θαύμαζε ο Κάστρο, ήταν απλά ένας φασίστας, για τον πρωθυπουργό και τους συν αυτώ. Κάτι αντίστοιχο με τον δικτάτορα Μεταξά και τον «επαναστάτη» Κάστρο.

Μάνος Καμπανέλλης - YSTEROGRAFONEWS

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ