Ας ... κλάψουμε για την Παιδεία

Ας ... κλάψουμε για την Παιδεία

Με αφορμή τον νέο Νόμο για την Παιδεία ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μόλις ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής   όπως ήταν φυσικό αποτέλεσαν την... βάση για τη διατύπωση μύριων όσων βαρύγδουπων απόψεων, κυρίως επικριτικών και κυριότατα διαπιστωτικών, λες και αυτό είναι το ζητούμενο και όχι μία ριζική αλλαγή.

Το αποκαρδιωτικό, κυρίως διότι διατυπώνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ότι η όλη κριτική εντοπίζεται κυρίως στη αυτονόητη  βάση εισαγωγής την οποία είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα καταργήσει ...αναδρομικά! Ο οποίος μάλιστα είπε ότι η κυβέρνηση ..."μαχαιρώνει" χιλιάδες οικογένειες!

Αντιδρά λοιπόν η Αριστερά για την αξιολόγηση αυτών που πρέπει να εισαχθούν και αυτών που πρέπει να μείνουν απ’ έξω από ΑΕΙ και ΤΕΙ, χωρίς συγχρόνως να προτείνεται κάποιο άλλο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ στοιχείο αξιολόγησης. 

Συμπέρασμα. Κατά τους αντιδρώντες πρέπει να ισχύει το «κουτσοί στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα». Προφανώς διότι κάποιοι πιστεύουν ότι όταν εξασφαλίσεις θέση στο παιδί του άλλου σε ανώτατη Σχολή, εξασφαλίζεις και την ψήφο του. Κάπως έτσι πορεύτηκε η Εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια (πλην ελαχιστότατων χρονικών εξαιρέσεων) και γι’ αυτό άλλωστε «φυτεύτηκαν» ανά την Ελλάδα πανεπιστημιακές Σχολές και ΤΕΙ. Και τώρα που ορισμένες Σχολές ΤΕΙ ξέμειναν από φοιτητές, επειδή καταργήθηκε η «εφεύρεση» της εισαγωγής και με βαθμό 3,5, εξανίστανται οι εμπνευστές της «πανελλαδικής σποράς» Σχολών, διότι λέει θα μαραζώσει οικονομικά η επαρχία. Κοινώς οι γονείς θα σταματήσουν να συντηρούν με το υστέρημά τους τους ραντιέρηδες της επαρχίας, τις καφετέριες και τα εδωδιμοπωλεία. 

Η διαχρονική αλήθεια  είναι ότι η εγκατάλειψη ...παλαιομοδίτικων συστημάτων είτε ως προς τις εξετάσεις μαθητών και φοιτητών είτε ως προς τη λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων, στο όνομα της προόδου και των μεταρρυθμίσεων μάλλον δεν ωφέλησε τις γενιές που υπέστησαν τις αλλαγές αυτές. Σ’ αυτά τα τριάντα τόσα χρόνια που μεσολάβησαν μάλλον βγήκαν μετριότεροι καθηγητές και περισσότερα... «τούβλα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ