Άσφαιρη αντιπολίτευση

Άσφαιρη αντιπολίτευση

H τελευταία απόπειρα αντιπολιτευτικής πολιτικής από τον Αλέξη Τσίπρα υπήρξε η άρνησή του να ψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης που θα οδηγούσε στον αποκλεισμό του κόμματος του Κασιδιάρη, να μπει με άλλη …προβιά στην Βουλή η  χαρακτηρισμένη ως εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Η άρνηση αυτή που μπορεί ευλόγως να παρεξηγηθεί ότι κλείνει το μάτι, έτσι στις ψήφους όσων έχουν ψηφίσει Χρυσή Αυγή, είναι μία ακόμη ένδειξη της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του να βασιστούν σε συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματική αντιπολίτευση, που να μπορέσει να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση. Λ.χ. οι όποιες προσωρινές ρωγμές στο κυβερνών κόμμα μετά το δυστύχημα, το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν του έδωσε κανένα πολιτικό κέρδος. Αντιθέτως οι δημοσκοπήσεις απέδειξαν ότι σταδιακά απέκτησε και πάλι την αξιοπιστία της η κυβέρνηση και η ΝΔ.

Εδώ και μήνες ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την ξενόφερτη, λόγω ενεργειακής κρίσης, ακρίβεια, αλλά ούτε αυτό του βγήκε παρά την δυσφορία που ούτως ή άλλως υπάρχει στην κοινωνία για το θέμα αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας την έχει κάνει παντιέρα αλλά και πάλι δεν κατόρθωσε να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, Όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το ποσοστό εκείνω που πιστεύουν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήσαν χειρότερα είναι σχεδόν διπλάσιο εκείνων που πιστεύουν ότι τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία δεν πιστεύει όσα λέει ο κ. Τσίπρας.  Σε αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το κόμμα που εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου. Δηλαδή είναι προβληματισμένοι όσοι τον είχαν ψηφίσει. Και φυσικό είναι να σκέπτονται ότι δεν είναι πολιτικά κορόϊδα για να τον εμπιστευθούν και δεύτερη φορά.

Βεβαίως με αυτά τα δεδομένα παραμένει διαρκές το ερώτημα πως κατορθώνει να διατηρεί υψηλά σχετικώς ποσοστά, ακόμη. Μάλλον στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να κληθεί να δώσει απάντηση ο Νίκος Ανδρουλάκης που, τουλάχιστον ακόμη, αδυνατεί να αποτελέσει ανάχωμα και να προσελκύσει  ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς, μερίδα των οποίων διακατεχόμενη από αντιδεξιά αισθήματα, στον 21ο αιώνα, θεωρεί καθήκον να στεγαστεί κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ!!!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ