Τα τρία στάδια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τρία στάδια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός μας εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά όταν, κατά τη χθεσινή του ομιλία στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Λευκάδας, δήλωσε ότι «η αριστερή ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά στον χριστιανισμό κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς».

Είναι φανερή πλέον η αμηχανία του Μαξίμου μπροστά στην προβλεπόμενη ήττα των Ευρωεκλογών, που αναγκάζει ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προβαίνει σε δηλώσεις που αναμφισβήτητα τον εκθέτουν.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την προεκλογική οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εκθέτει τη χώρα, για ακόμη μία φορά, συνεχίζοντας με επιπόλαιο και κομματικό τρόπο, τη διαχείριση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε τον Ιανουάριου του 2015 με μία απίστευτη παροχολογία, και όπως όλοι θυμούνται, κατά το πρώτο στάδιο διακυβέρνησης και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, κατόρθωσε να φορτώσει τη χώρα με επιπλέον 100δις ευρώ. Στο πρώτο κυβερνητικό στάδιο μπορούμε να εντάξουμε και την εφαρμογή των Capital controls, που κυριολεκτικά διέλυσαν τις προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να πάρουν μία θέση στη διεθνή αγορά, καταστρέφοντας την αξιοπιστία τους.

Στο δεύτερο στάδιο της κυβερνητικής τους θητείας και διαπιστώνοντας ότι οι προεκλογικές φιοριτούρες δεν κάμπτουν τους δανειστές μας, το υπουργείο οικονομικών επέλεξε την εφαρμογή όλων των μέτρων που μας είχαν προταθεί, προσβλέποντας στον «εναγκαλισμό» Τσίπρα και την στήριξή του. Έτσι από το «GobackMerkel» βρεθήκαμε αγκαλιά με τη Μέρκελ, δια της επιβολής μακράν της σκληρότερης φορολογίας, η οποία εξαθλίωσε επιχειρήσεις και μεσαία τάξη και δέσμευσε τη χώρα με μέτρα μέχρι το 2060. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένα μαξιλάρι ασφαλείας και δημιουργήθηκε ένα πλασματικό πλεόνασμα 4,5%. 

Το πλεόνασμα 4,5% χαρακτηρίζεται ως πλασματικό, όχι γιατί δεν «μπήκε» στα ταμεία του υπουργείου οικονομικών, αλλά γιατί δημιουργήθηκε με τη σκληρή φορολόγηση των Ελλήνων, χωρίς κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα, έχοντας αναμφισβήτητα ημερομηνία λήξης. 

Το τρίτο στάδιο αφορά την περίοδο που διανύουμε: Φθάνοντας στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης αυτής, αντί η οικονομική πολιτική να κινηθεί σε ένα προσεκτικό πλαίσιο διαχείρισης για τα επόμενα χρόνια, ώστε με το μικρό οικονομικό μαξιλάρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης, ο Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στην επερχομένη εκλογική του ήττα, κινείται ακόμη μία φορά με μοναδικό γνώμονα την πολιτική του διάσωση, υποσχόμενος παροχές που είναι εκτός των δυνατοτήτων της οικονομίας μας.

Είναι ιδιαιτέρως υποκριτικό, ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα -την οποία από πρόταση μομφής στον Παύλο Πολάκη την μετέτρεψε σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση-, να στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τον κατηγορεί ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα προς το Δ.Ν.Τ, Στην πραγματικότητα, ο ίδιος και η κυβέρνησή του φαλκιδεύει ακόμα μία φορά την οικονομία της χώρας, φορτώνοντας μόνο με βάρη την επόμενη κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ