Αυτοδύναμη Θέλουν την ΝΔ

Αυτοδύναμη Θέλουν την ΝΔ

Ένα στοιχείο σημαντικό που ήταν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν προεκλογικά η υπεροχή πλέον του ποσοστού των πολιτών που πίστευαν ότι μόνο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι εκείνων που θεωρούν ότι τα προβλήματα μπορεί να τα λύσει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Ήταν δε αυτή η λαϊκή θεώρηση υπέρ του κ. Μητσοτάκη διότι ήταν και ο μόνος που έχει προβάλει τον στόχο της αυτοδύναμης κυβέρνησης. Και, επομένως η σύμπτωση του δικού του στόχου με την πλειοψηφία της κοινωνίας, προκάλεσε μία δική της συσπείρωση προς την κατεύθυνση της ανάδειξης μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης. Και στην κατεύθυνση αυτή βρισκόταν μόνο το πρώτο κόμμα, το οποίο είναι η Νέα Δημοκρατία.

Το συντριπτικό ποσοστό που πήρε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου αυτό το μήνυμα της αυτοδυναμίας κουβαλούσε. Και ας μη ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια ίσως εκλογικά χρονικά ένα κόμμα, παρ’ ολίγον να επιτύχει αυτοδυναμία με το σύστημα της απλής αναλογικής!!

Η προηγηθείσα κυβερνητική τετραετία της Νέας Δημοκρατίας και η θετική άποψη που έχουν οι πολίτες γι αυτήν προϊδέαζε ήδη υπέρ τη επίτευξης του στόχου της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, Άλλωστε η κοινωνία αποδεχόταν ως καταλληλότερο να κυβερνήσει την χώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ουσία αποδεχόταν ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της Ελλάδος…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS