"Δεν ακούει σχεδόν κανείς..."

"Δεν ακούει σχεδόν κανείς..."

Ο Βολταίρος είχε πει: “Eίναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η κυβέρνηση έχει άδικο”.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Τσικρίκα του Alpha, η οποία, κατά την επιλεκτική συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ, τον κατηγόρησε προσωπικά ότι την απολύει μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό του σταθμού. Ο πρωθυπουργός, μη δυνάμενος να συγκρατήσει τα νεύρα του, προέβη σε μία απάντηση η οποία, αν μη τι άλλο, δεν έπεισε κανέναν.

Η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ πρέπει να ήταν η χειρότερη που έχει δοθεί ποτέ από Έλληνα πρωθυπουργό. Αυτό συνέβη όχι λόγω της πολιτικής αδυναμίας του, ούτε λόγω της έλλειψης προτάσεων -ας μην ξεχνάμε ότι το μόνο κομμάτι που χειρίζεται καλά η σημερινή κυβέρνηση είναι το επικοινωνιακό-, αλλά λόγω του ότι ο πρωθυπουργός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον εαυτό του δύο χρόνια μετά, όταν ως αρχηγός της αντιπολίτευσης κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση και υποσχόταν ό τι θα ήθελε κάθε Έλληνας πολίτης να πραγματοποιηθεί.

Ο λόγος του κ. Τσίπρα ήταν κενός επιχειρημάτων, -παρά τη χρήση αγγλικών όρων- αλαζονικός, φανερά απροετοίμαστος και το χειρότερο από όλα, προκλητικός.

Μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, μετά την υπογραφή του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να αναφέρεται στο κακό που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να εξαιρεί τον εαυτό του, διότι οι ευθύνες του δεν ξεκινούνε από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία αλλά νωρίτερα, όταν ως αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος μόνο κατηγορούσε και υποσχόταν.

Καθημερινά, υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν την κατανόηση της κοινωνίας και μάλιστα τους κάνει εντύπωση όταν η αντιπολίτευση δεν κατανοεί το έργο τους, τι έπρατταν όμως δύο χρόνια πριν, όταν και η προηγούμενη κυβέρνηση ζητούσε την δική τους κατανόηση;

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα αντιπολιτευτικά κόμματα έπραξαν ορθά -στηρίζοντας την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση- ψηφίζοντας του κακούς μνημονιακούς όρους τους οποίους “κατόρθωσε” να επιτύχει ο σημερινός πρωθυπουργός, χωρίς να επικεντρωθούν στο κομματικό όφελος.

Έχει σκεφθεί κανείς τί θα είχε συμβεί στην περίπτωση που η αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο με μοναδικό στόχο την απόκτηση της εξουσίας;

H Süddeutsche Zeitung σε σχετικό άρθρο της, την επομένη της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ, με τίτλο «Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένας λυτρωτής», αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει σήμερα ακριβώς εκείνο που αναθεμάτιζε παλαιότερα, περικοπές. Σύντομα όλα αυτά θα είναι παρελθόν υπόσχεται στην μεγάλη του ομιλία, μόνον που δεν ακούει σχεδόν κανείς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ