Η αντιπολίτευση σε πανικό

Η αντιπολίτευση σε πανικό

Η αντιπολίτευση φαίνεται να βρίσκεται σε πανικό και ιδιαιτέρως ο αρχηγός της, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης επέλεξε πριν από τέσσερις ημέρες να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις. Όποιος παρακολούθησε την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, αλλά ιδιαιτέρως την τελευταία ημέρα κατά την οποία και τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα διαπίστωσε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας διαπιστώνοντας ότι, παρά τα δύσκολα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια, βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι άλλες φορές έχουμε αναφέρει από αυτήν εδώ τη στήλη, πορευόταν πάντα με μία ατζέντα άκρως λαϊκίστικη. Με αυτήν την ατζέντα ανέβηκε στις εκλογές του 2015 δημιουργώντας μέσα σε τεσσερισήμισι χρόνια μια χαοτική κατάσταση στην ελληνική κοινωνία. Το 2019, με την αλλαγή της κυβέρνησης, εμφανίστηκαν τα πρώτα θετικά στοιχεία. Οι αγορές πιστεύουν στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, παρά τα πρωτόγνωρα προβλήματα, κατόρθωσε να προτείνει, να αναδειχθεί και σήμερα να πρωτοστατεί στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας,  κατά την ομιλία του στη Βουλή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και, προσωπικά, του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά έχασε τον έλεγχο όταν απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Για έναν άλλον πρωθυπουργό είχε γραφτεί "ένοχος ή βλαξ;". Εσείς αυτοβούλως επιλέξατε το δεύτερο. Μπορεί η στάση σας να έχει γίνει ανέκδοτο, είναι επικίνδυνο για τη χώρα. Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη. Μου θυμίζει το παλιό πρωτοσέλιδο "ένοχος ή βλαξ" και μάλλον προτιμήσατε το δεύτερο».

Αυτό μάλλον που δεν προέβλεψε ήταν ότι με την παιδαριώδη αυτή συμπεριφορά του θα ανάγκαζε τον πρόεδρο της Βουλής να τον επαναφέρει στην τάξη και να του συστήσει να σκεφτεί λίγο τις εκφράσεις του λέγοντας ότι αυτές οι εκφράσεις είναι άλλης τάξεως. Μετά από την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης διόρθωσε τις φράσεις του λέγοντας ότι δεν είναι καθόλου βλαξ είναι όμως ένοχος. 

Το παράξενο βέβαια και συνάμα επικίνδυνο εθνικά είναι η διαδρομή της δημοσιοποίησης των προσώπων που παρακολουθούνταν και ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στη Βουλή, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι παρακολουθούσε υπουργούς της κυβέρνησής του και τον αρχηγό του στρατού. Με λίγα λόγια, ο κύριος Τσίπρας συνέχισε τη συνήθη τακτική του να πολιτεύεται με ψεύδη και ανακρίβειες, εσκεμμένα βεβαίως, διότι παραπλάνησε το κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονται στην επιστολή του κ. Ράμμου. Και λογικά από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύουν, με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε ονόματα στον κ. Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ κι όχι ο κ. Ράμμος προς τον κ.     Τσίπρα».

Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύσει στην τοξικότητα επιχειρώντας να δυναμιτίσει το πολιτικό προεκλογικό κλίμα, και θα αποφύγει κάθε ουσιαστική πολιτική συζήτηση γνωρίζοντας βεβαίως εκ των προτέρων ότι δεν έχει κάτι μεμπτό να αναφερθεί. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ