Έλλειψη πολιτικής παιδείας

Έλλειψη πολιτικής παιδείας

Βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα των σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για τη διαφύλαξη των πολιτών από την ασθένεια του Κορωνοϊου.  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε η Ελλάδα είναι πρότυπο διαχείρισης της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε τα σωστά αντανακλαστικά στη λήψη σοβαρών αποφάσεων και οργανώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς σε όλους τους τομείς.

Πριν από 2 μήνες το ΕΣΥ διέθετε 565 κλίνες ΜΕΘ στις οποίες είχαν προστεθεί άλλες 80 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες από την έξαρση του ιού της γρίπης. Σήμερα είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας) και συνολικά είναι διαθέσιμες πάνω από 2.000 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό.

Η διαχείριση που απαιτήθηκε το πρώτο διάστημα ήταν πάνω από τις δυνατότητες του ελληνικού συστήματος. Αξίζει να αναλογιστούμε ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν λειτουργούσε ούτε το 112 και σήμερα συζητάμε για το σύνολο της επικοινωνίας και των εγγράφων με τις δημόσιες υπηρεσίες να εκτελούνται με ένα κλικ από τον υπολογιστή μας.

Παράλληλα με αυτό η κυβέρνηση έπρεπε να ισορροπήσει το θέμα της υγείας με την οικονομική απώλεια, λαμβάνοντας άμεσα τα μέτρα που απαιτούνταν ώστε να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς τη βασική αμοιβή αλλά συνάμα να μην καταρρεύσουν και οι εταιρείες. Νομοθέτησε ταχύτατα, δημιούργησε πλατφόρμες για την εισαγωγή των στοιχείων εταιρειών-εργαζομένων που διακόπηκε η εργασία τους και όλα αυτά κατά τη διάρκεια μίας περιόδου που η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα «πόδια» της μετά από μία δεκαετία σκληρής λιτότητας και φορολογικής επιβάρυνσης.

Όλα αυτά φαίνεται να αποδίδουν και για αυτό με τις πρώτες δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση κερδίζει σε ποσοστό άνω του 80% την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Ο διεθνής τύπος αναφέρεται με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον έλληνα πρωθυπουργό και την ομάδα διαχείρισης της πανδημίας, στην Αμερική αναλύουν τη μέθοδο και τα μέτρα που έλαβε η χώρα μας η οποία έχει τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Υπάρχει βεβαίως και ένα μέρος του πολιτικού κόσμου που δεν μπορεί να υπερβεί τον πολιτικό φανατισμό του και εκτίθεται με δηλώσεις που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Και τι δεν ακούσαμε ή δεν διαβάσαμε αυτές τις ημέρες…

  • Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει σε απειλητικό ύφος ότι «ενημερώνει» την κυβέρνηση ότι θα «λογαριαστούν» μόλις οι νεκροί από τον κορωνοϊό αγγίξουν τον ίδιο αριθμό με αυτούς στο Μάτι.
  • Δημοσιογράφοι να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο Τσιόδρα.
  • Πρώην υπουργοί υγείας να κατηγορούνε την κυβέρνηση για την ελλιπή στελέχωση των νοσοκομείων, όταν επί 5 χρόνια σχεδόν διέλυσαν το σύστημα υγείας.
  • Βουλευτές και πρώην υπουργοί να «κόπτονται» για το πιθανό κλείσιμο εταιρειών λόγω της κρίσης, όταν οι ίδιοι τους είχαν επιβάλλει τη σκληρότερη φορολογία που γνώρισε η μεσαία τάξη.

Το άλυτο, από ότι φαίνεται, πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έλλειψη πολιτικής παιδείας των στελεχών του, που δεν μπορούν να κατανοήσουν την κρισιμότητα της εποχής και συνεχίζουν σε πρακτικές φθηνής αντιπολίτευσης όπως και στην περίοδο πριν ανέλθουν στην εξουσία. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι πλέον η κοινωνία τους έχει καταλάβει …

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ