Επιστροφή στην Ελληνική αντιπολιτευτική «κανονικότητα»

Επιστροφή στην Ελληνική αντιπολιτευτική «κανονικότητα»

Η διαχείριση της πανδημίας του Κορωνοϊού από την κυβέρνηση έχει λάβει τα εύσημα παγκοσμίως.

Τα μέτρα, και ο χρόνος που ελήφθησαν τα μέτρα, καθώς και η επιστημονική υποστήριξη και διαχείριση της μεγάλης αυτής κρίσης ανεβάζει ψηλά τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο· όχι γιατί ξαφνικά διεγράφησαν τα προβλήματα που υπήρχαν στην καθημερινότητα του κόσμου, αλλά διότι η χώρα μας εμφανίστηκε οργανωμένη με συγκεκριμένο πρόγραμμα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη πρώτα των πολιτών και εν συνεχεία των εταίρων της σε Ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, επίπεδο.

Αυτή βεβαίως η εξαιρετική διαχείριση, που έχει θετικά αποτελέσματα, πρώτα από όλα,  για τους πολίτες, ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να λοιδορείται για τα συνηθισμένα μικροπολιτικά οφέλη των κομμάτων. Δεν συμπληρώθηκαν ούτε 24 ώρες από τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση των μέτρων και ήρθε η καταστροφή και το «κατηγορώ» από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για μία 100% επιτυχημένη διαχείριση αλλά και μία καλά προγραμματισμένη επιστροφή.

Είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί πώς θα είναι η επόμενη ημέρα, ούτε στο επίπεδο της υγείας αλλά ούτε και στο επίπεδο που θα κυμανθεί η οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία. Κρίνεται λοιπόν επιβεβλημένη η καθημερινή παρακολούθηση τόσο της εξέλιξης της ασθένειας αλλά και της ανάγκης για επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα, καθώς εάν συνεχιζόταν για μεγάλο διάστημα η μη λειτουργία των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων, η οικονομική ζημία θα έφθανε σε τέτοιο μέγεθος που ούτε το σύστημα υγείας δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί στο σημερινό επίπεδο. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται πλέον σε όλα τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας που θα δοθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση επέτυχε την αναδιάρθρωση της ψηφιακής λειτουργίας του κράτους μέσα σε 2 μήνες. Πόσα χρόνια συζητάμε για τις ευκολίες που μας παρέχει σήμερα η τεχνολογία αλλά κανείς δεν είχε υλοποιήσει. Όλα αυτά, υπό το πρίσμα της πανδημίας, υλοποιήθηκαν με επιτυχία και σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της τεχνολογικής εξέλιξης. Μέσα από την πλατφόρμα του gov.gr μπορούμε πλέον να επικοινωνούμε από το σπίτι μας με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς αναμονή και απώλεια του πολύτιμου χρόνου μας.

Μετά από όλα αυτά εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική, αυτοί που έναν χρόνο μετά από τη φωτιά στο Μάτι δεν είχαν κατορθώσει να λειτουργήσουν ούτε την πλατφόρμα του 112. Αυτός είναι και ο λόγος που ακούμε όλο και συχνότερα να λέγεται… «ευτυχώς που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»… και οι φωνές αυτές είναι πλέον πολλές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS