Εργατοπατέρες εναντίον εργαζομένων!

Εργατοπατέρες εναντίον εργαζομένων!

Οι πρόσφατες απεργίες και πορείες διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ και ΟΤΑ προκαλούν ένα ερωτημα όσον αφορά στις σκοπιμότητες αυτού που αποκαλείται συνδικαλιστικό κίνημα. Και στο οποίο, κάθε φορά, πρωταγωνιστούν εργατοπατέρες, κυρίωςτου δημοσίου τομέα. 

Ένα άλλο  κρίσιμο ερώτημα, που θα ήταν χρήσιμο να το διερευνούσε κάποια δημοσκόπηση θα ήταν τι πιστεύει ο κόσμος για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ταλαιπωρούν το κοινό αλλά και για όσες προγραμματίζονται και αν αυτές είναι το αποτέλεσμα περισσότερο αυθόρμητων συνδικαλιστικών αντιδράσεων ή υποκινούνται από κόμματα. 

Κανένας δεν αρνείται σε κανέναν το δικαίωμα της κινητοποίησης. Άλλωστε αυτή, ως μέσο πίεσης από αυτούς που  την μετέρχονται δεν αποβλέπει παρά στο να περιορίσει τις ελευθερίες των υπολοίπων (που συνιστούν συνήθως την συντριπτική πλειοψηφία), οι τελευταίοι να αρχίσουν να δυσανασχετούν και έτσι να ασκηθεί ένας έμμεσος εκβιασμός στην εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να σπεύσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα της τάξης που κινητοποιείται...

Βεβαίως, από τη στιγμή που ο συνδικαλισμός εξελίχθηκε σε επάγγελμα, περιβαλλόμενος συγχρόνως και κομματικό μανδύα, έπαψε να υπάρχει και η λογική. Ο συνδικαλισμός στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, λειτουργεί με γνώμονα την ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων εργοδοτών και εργαζομένων, προς όφελος των τελευταίων. Και βεβαίως επειδή ο συνδικαλισμός είναι ανεξάρτητος πραγματικά και δεν κατευθύνεται από κανένα κόμμα, γνωρίζει πως να στηρίζει τα συμφέροντα των μελών του. 

Με προοδευτικές αντιλήψεις αλλού, και τόσο απολιθωμένες εδώ, ίσως είναι μάταιο να γνωστοποιήσουμε στους Έλληνες εργατοπατέρες την παλαιότερη άποψη του γενικού γραμματέως του Συμβουλίου των νορβηγικών συνδικάτων ότι «το κοινωνικό περιβάλλον, συναινετικό και προβλέψιμο, δημιουργεί ένα ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας στο πεδίο και της εργασίας αλλά και της επιχείρησης». Γι’ αυτό άλλωστε εκεί η ανεργία είναι, στις χώρες αυτές, πολύ χαμηλότερη απ’ ό, τι σε μας. Αυτό δεν οφείλεται στους καλούς εργοδότες εκεί και στους κακούς εδώ, αλλά στη διάθεση συνεννόησης των συνδικάτων, τα οποία εκεί είναι και ανεξάρτητα και δεν εξυπηρετούν πολιτικά παιγνίδια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS