Εχθρός της κυβέρνησης ο εαυτός της

tsipras maximouτου Μάνου Καμπανέλλη

Οι καθημερινές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης μόνο τρόμο προκαλούν στους πολίτες αυτής της χώρας. Ακόμα και αυτοί, που υποστήριζαν τον Αλέξη Τσίπρα, αντιλαμβάνονται σήμερα την πολιτική ένδεια του ιδίου και των στελεχών του.

Μια σύντομη αναδρομή στο πολιτικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την απάντηση. Πριν από 6 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας ξεπερνούσε το 3% και εισερχόταν στη βουλή. Ένα ποσοστό απομακρύνθηκε μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και δημιούργησε το σημερινό κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το υπόλοιπο ποσοστό που έμεινε κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, είναι οι φοιτητικοί του συνεργάτες, τους οποίους βλέπουμε να προσλαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι.

Ανερχόμενος ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία κλήθηκε να στελεχώσει μία κυβέρνηση, υπόθεση αρκετά δύσκολη όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι αναγνωρισμένου κύρους και πολιτικής γνώσης στον περίγυρό του.

Αυτό είχε ως συνέπεια την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων από θεωρητικούς της “πολιτικής τέχνης” , οι οποίοι είτε είχαν θητεύσει σε κυβερνητικές θέσεις στο παλαιό ΠΑΣΟΚ, είτε υπήρξαν φοιτητικοί φίλοι του Έλληνα πρωθυπουργού, χωρίς καμία επαγγελματική δραστηριότητα.

Έχοντας αυτές τις επιλογές, ο χαρισματικός επικοινωνιακά Αλέξης Τσίπρας έπεισε το 36% των Ελλήνων ότι είναι ικανός να διαχειριστεί τα πολύπλοκα προβλήματα της χώρας, τα οποία μπορεί, ως πολύ μικρό κόμμα, να μην δημιούργησε, αλλά με την αντιπολιτευτική του στάση επέτεινε ιδιαιτέρως.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα στη χώρα μας βρίσκονται και θα παραμείνουν υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης περισσότεροι από 50.000 πρόσφυγες, διότι, όπως διαπιστώσαμε, δεν λιάζονται, γι’ αυτό και οι συντάξεις κινδυνεύουν να φτάσουν στα 360 ευρώ, γι’ αυτό και πλοία του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε συνεργασία με την Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας χάσει πλέον τον έλεγχο διαχείρισης της χώρας, καλείται σήμερα να ανταπεξέλθει επικοινωνιακά και στην ανικανότητα των στελεχών του που σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους τον εκθέτουν.

Ειδικότερα, ακούσαμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα να υπερασπίζεται την πρόταση που συνέλεξε μέσω της μηχανής αναζήτησης Google, με σκοπό την εξεύρεση επενδυτών ανάμεσα στους πρόσφυγες, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάκη Μπαλαούρα, να δηλώνει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ότι δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο της ονομασίας «Μακεδονία», ενώ τόνισε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Για να μην αδικούμε όμως, τον κ. Μπαλαούρα, η άποψη του μεγαλύτερου μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την άποψη που εξέφρασε μέσα στη βουλή. Η εφημερίδα «Αυγή» δημοσίευσε στις 13-03-2008 άρθρο-διακήρυξη με τίτλο «Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν γνωστά στελέχη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και ανέφερε: «Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία», ανέφερε μεταξύ άλλων το προκλητικό άρθρο-διακήρυξη στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το οποίο κατηγορούνταν για «εθνικισμό» όσοι υπερασπίζονταν στην Ελλάδα τις πάγιες θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε σε ιστοσελίδα των Σκοπίων: «Σας αποκαλώ “Μακεδονία”, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

Ο μοναδικός εχθρός της κυβέρνησης σήμερα, είναι ο ίδιος της ο εαυτός, γιατί η αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει το «νέο» που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS