Η "δημοκρατική" κατάλυση της δημοκρατίας

vouli koinoniaτου Μάνου Καμπανέλλη

Η κυβέρνηση λαμβάνει καθημερινά αποφάσεις που μόνο χαρακτηριστικό έχουν την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι, λειτουργώντας με το πελατειακό μοντέλο που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ πριν από 35 χρόνια, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την απώλεια των ψηφοφόρων του και να ισοσκελίσει την πολιτική αδυναμία διακυβέρνησης.

Πρόσφατο παράδειγμα πολιτικής αναλγησίας, η απομάκρυνση του Υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία τίμησε για περισσότερα από 20 χρόνια. Ο υποστράτηγος κατόρθωσε μέσα στις δύο αυτές δεκαετίες να δημιουργήσει μία υπηρεσία που κυριολεκτικά “έδινε ζωή” στους πολίτες προστατεύοντας τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η επιλογή απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από την υπηρεσία που ο ίδιος έστησε και ανέδειξε, δεν εξυπηρετεί τους στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά αποδεικνύει την προσπάθεια κατάλυσης κάθε μορφής αξιοκρατίας, διότι κάποιοι δεν ήθελαν τον μάχιμο αξιωματικό στη θέση αυτή.

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα, η απόφαση ανακλήθηκε προσωρινά αλλά στη συνέχεια, προκειμένου να καλυφθεί ο υπουργός, τον τοποθέτησαν σε θέση βοηθού επιτελάρχη, χωρίς τις αρμοδιότητες διοίκησης. Ο υπουργός δεν παρέλειψε νωρίτερα, να χαρακτηρίσει τον υποστράτηγο δημοσιοσχετίστη, και ουσιαστικά να εκφράσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του. Μία απόφαση που εξυπηρετεί καθαρά κομματικούς σκοπούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία κατηγορώντας όλα αυτά που σήμερα με χυδαίο τρόπο επιβάλλει, διότι ακόμα και οι παρελθούσες κυβερνήσεις δεν αποπειράθηκαν να απομακρύνουν από τη θέση τους, ανθρώπους που πραγματικά παρήγαγαν έργο για την κοινωνία.

Πολύ σωστά ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, σε μία κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, υποσχέθηκε πράγματα για να μπορέσει να ανέλθει στην εξουσία, όπως έκαναν και οι παλαιότεροι, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο ανασκεύασε λίγο αργότερα.

Η κυβέρνηση αυτή κοροϊδεύει συστηματικά τους πολίτες, πράττει κατά το δοκούν, καλύπτοντας τις ανομίες νομοθετώντας.

Η απομάκρυνση ανθρώπων που προσφέρουν άμεσα στην κοινωνία βλάπτει την ίδια την κοινωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε πριν από λίγες ημέρες: “έχω την άποψη που έχω πολιτικά και θα σας διαβεβαιώσω και τώρα, ότι θεωρώ πως μια από τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η κατάχρηση που γίνεται του δημόσιου χώρου ενημέρωσης” -Μία δήλωση που μόνο δημοκρατικά στοιχεία δεν έχει.-

Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να κινούνται σε ένα πιο οργανωμένο μοντέλο, αλλά σίγουρα δεν είναι δημοκρατικό το να αποφασίζει ο αρμόδιος υπουργός για τις άδειες λειτουργίας των καναλιών και μάλιστα να ψεύδεται μέσα στην Ελληνική Βουλή, παραπληροφορώντας τον ελληνικό λαό - για να αιτιολογήσει την απόφασή του να φέρει τις άδειες προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο - ότι στη Γερμανία υπάρχουν μόνο 6 άδειες καναλιών και λίγες ώρες μετά, σε ανακοίνωσή του, ο Γερμανός Πρεσβευτής να τον διαψεύδει λέγοντας ότι στη Γερμανία υπάρχουν 57 άδειες.

Η προσπάθεια χαλιναγώγησης των ΜΜΕ δεν είναι τυχαία, ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τη δύναμη της επικοινωνίας, εξάλλου αυτήν χρησιμοποίησε για να ανέλθει από το 3% στο 36%.

Η αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταλύει με "δημοκρατικά" μέσα τη δημοκρατία και η κοινωνία καλείται να αντιδράσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS