Η νέα μας κυβέρνηση

Η νέα μας κυβέρνηση

Επιτέλους, μπορούμε να πούμε πως ησυχάσαμε –έως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον–, να γίνουν σεβαστά «τα μπάνια του λαού», κατά τη φράση του αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου, να αποτοξινωθεί η ατμόσφαιρα, με δύο λέξεις. Οι εκλογές ανέδειξαν φιλελεύθερο-κεντρώο πολιτικό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ψήφο των δεξιών.

Αλλά η καθαρή νίκη και αυτοδυναμία επετεύχθη με την υπερψήφιση της Ν.Δ. από παραδοσιακούς ψηφοφόρους του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το αποξηραθέν Ποτάμι, τους παντός τύπου «πεφωτισμένους» της Αριστεράς. Αυτή ακριβώς η μεταστεγασθείσα πολιτική ομάδα δίνει το στίγμα της νέας κυβερνήσεως.

Ακόμη και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εδόθη σε πρώην στέλεχος του εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη. Ισως να είναι καλύτερα. Ούτως ή άλλως, οι αναρχοαυτόνομοι που θα συγκρούονται με την αστυνομία τη Δεξιά θα βρίζουν. Διπλό το όφελος, λοιπόν.

Ο στρατηγός Αλέξανδρος Νάτσινας –άτομο τερατώδους ευφυΐας–, που άρχιζε συνηθέστατα μια πρόταση με την παρατήρηση «αυτό το μυστήριον ελληνικόν κράτος», έλεγε πάντα ότι «στην Ελλάδα, υπάρχουν δεξιοί, αλλά Δεξιά δεν υπήρξε ποτέ». Μάλλον είχε δίκαιο. Οι δεξιοί ψηφοφόροι είναι για τα «ζήτω», να εκλέγουν βουλευτές, αλλά μέχρις εκεί.

Συγκρότησε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνηση εκσυγχρονισμού, φιλελευθέρα, με κάποιες δυσδιάκριτες «εσάνς» Δεξιάς, ή μάλλον κάποιες «γεύσεις» για να χρησιμοποιήσουμε μια πλέον σύγχρονη ορολογία, δεδομένου ότι ανθεί στη χώρα υπερπαραγωγή αρχιμαγείρων – σεφ για να συνεννοούμεθα.

Επιμένουν ορισμένοι ότι η κυβέρνηση συνεκροτήθη από μέλη του «οίκου Μητσοτάκη», όχι υπό την έννοια της οικογενειοκρατίας, αλλά όργανο πολιτικά πολυσυλλεκτικό, κάτι ανάλογο με τους «Βεζυρικούς Οίκους» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που αριθμούσαν από πεντακόσια έως και δύο χιλιάδες άτομα, κατά περίπτωση. Ακόμη και εάν είναι έτσι, τι το κακό. Υπήρχαν «γκεσέμια» της Δεξιάς, μέσα και έξω από τη Βουλή, που ουδέν έπραξαν. Ορθώς ενήργησε λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάπου εκεί στη δίνη της επιτυχίας χάθηκε η Κρήτη, πήγε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια προσωπικά ανέκυψαν μετά τις εκλογές. Αλλά μυστήριοι άνθρωποι αυτοί οι Κρήτες. Εχουν τις βεντέτες τους, έχουν τα δικά τους. Τα βρουν ή δεν τα βρουν μεταξύ τους, είναι αδιάφορο. Κρης είναι ο πρωθυπουργός, ούτως ή άλλως

Εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ