Η θρησκευτική υποκρισία
του Μάνου Καμπανέλλη

Η θρησκευτική υποκρισία

Τις τελευταίες εβδομάδες, μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, άδραξαν της ευκαιρίας της Μεγάλης Εβδομάδας, για να γίνουν περισσότερο “γοητευτικοί” στους ψηφοφόρους τους, πιθανότατα λόγω της επικείμενης επίσκεψης τους στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Πάσχα.

Αυτήν την φορά επέλεξαν, μια και η οικονομική τους πολιτική μόνο κοινωνικά αγαπητή δεν είναι, την επίθεση στην εκκλησία και τη Χριστιανοσύνη.

Ο κος Μάκης Μπαλαούρας, αναφερόμενος στο Άγιο Φως, μίλησε για κατάλοιπο παγανιστικής περιόδου. Σε συνέχεια αυτής της σκέψης, η κα Φωτεινή Βάκη, τις προηγούμενες ημέρες, είχε δηλώσει για το Άγιο Φως: “Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι αποκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν»”.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλες οι άλλες θρησκείες του κόσμου εύχονται κάποιο Πάσχα να μην ανάψει η φλόγα του Αγίου Φωτός, ώστε να σβησθεί συνάμα και η φλόγα του Χριστιανισμού.

Διερωτώμαι, κάνοντας μιαν υποθετική σκέψη, εάν πραγματικά πιστεύαμε ότι το Άγιο Φως είναι “ψευδοθαύμα”, δεν θα έπρεπε για εθνικούς και μόνο λόγους να υπερασπιστούμε αυτό το “ψέμα” και όχι να το αναδεικνύουμε;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους βουλευτές της Κουμουνδούρου δεν χαρακτηρίζονται για την φιλοπατρία τους, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και πορεύονται πολιτικά.

Από την άλλη πλευρά, η κα Βάκη δεν έχασε την ευκαιρία να γιορτάσει την Ανάσταση, κρατώντας το Άγιο Φως, στην εορταστική λειτουργία στην Κέρκυρα, όπου μάλιστα στεκόταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η υποκρισία βέβαια των “γιαλαντζί” αριστερών, οι οποίοι κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, και έπεισαν τον ελληνικό λαό, ότι θα αυξήσουν την σύνταξη στα 751 ευρώ και θα διαγράψουν το μνημόνιο με μία υπογραφή, ξεκινάει από την κεφαλή.

Ας μην λησμονούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ούτε έχει βαφτίσει τα παιδιά του, αλλά ούτε και ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο κατά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός.

Βεβαίως, όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε σε όλες τις εκκλησιαστικές λειτουργίες, με περίσσια θρησκευτική υποκρισία, έχοντας ως απώτερο σκοπό, την κοινωνική αποδοχή, δεδομένου ότι οι Έλληνες, παρ’ όλες τις προσπάθειες πολιτικών προσώπων, σήμερα αλλά και κατά το παρελθόν, παραμένουν σε υψηλό ποσοστό κοντά στην Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ