Η αντιμετώπιση της κρίσης

Η αντιμετώπιση της κρίσης

Μετά από 14 μήνες βρισκόμαστε για πρώτη φορά κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα και σίγουρα ο τίτλος «Επιχείρηση Ελευθερία» είναι πέρα ως πέρα σωστός. Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζουν και θα παίζουν οι εμβολιασμοί.

Από το Μεγάλο Σάββατο και μετά, όλες οι ηλικίες άνω των 30 ετών θα βρίσκονται σε διαδικασία εμβολιασμού, σε πρώτη ή δεύτερη φάση και όλες οι ηλικίες άνω των 60 ετών που το επέλεξαν, εμβολιασμένες και με τις δύο δόσεις. 

Η αισιοδοξία αυτή δεν είναι τυχαία εάν αναλογιστεί κανείς ότι μετά την έναρξη των εμβολιασμών η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η εικόνα σήμερα είναι καλή, διότι πριν από λίγες ημέρες ξεπεράσαμε τους 10 χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και μεγάλος αριθμός ασθενών βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ Covid. Γεγονός όμως είναι ότι η χώρα μας παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει βρίσκεται στις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως στη διαχείριση της πανδημίας παρατηρώντας μείωση κατά 15% στα νέα κρούσματα ενώ και ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,58%.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο ότι ήμασταν από τις πρώτες χώρες που έλαβαν εμβόλια και ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς στα τέλη του 2020, με ρυθμό συνεχώς αυξανόμενο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις παραδόσεις των εμβολίων παγκοσμίως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιούνται 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, υπολογίζοντας ότι τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως και 4 εκατ..

Εκτός αυτού όμως,  η χώρα μας γίνεται ακόμη μία φορά παράδειγμα στη μεθοδολογία που ακολούθησε στο σύστημα των εμβολιασμών. Πέτυχε ακόμη την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού που στόχο είχε τη δημιουργία ενός free covid τουριστικού προϊόντος, ανοίγοντας τα σύνορα μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. 

Μεγάλες χώρες με ακλόνητα συστήματα υγείας έχουν κυριολεκτικά βρεθεί σε απόγνωση, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, όπου ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση της πανδημίας.

Όμως, η υγειονομική κατάσταση της χώρας σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία για μία ακόμη φορά αποδεικνύει την ανεπάρκειά της. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σήμερα σε πρωινή εκπομπή, ξεπέρασε κάθε όριο όταν προέβη στην απίστευτη δήλωση αναφέροντας ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 άνοιξε για να ξεστοκάρουμε τα εμβόλια της AstraZeneca. Η φράση αυτή του αρχηγού της αντιπολίτευσης προσβάλλει όχι μόνο το σύνολο του ελληνικού λαού αλλά και τον ίδιο προσωπικά, διότι αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία αντιλαμβάνεται τις πολιτικές ευθύνες.

Η «Ελευθερία» μας από τον Κορωνοϊό είναι κοντά, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή τη φορά πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς τους εαυτούς μας. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εστίαση, ανοίγουν τα σχολεία, καταργούνται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις , στις 15 Μάϊου ανοίγει ο τουρισμός και η ζωή μας επανέρχεται σε μία πιο φυσιολογική κατάσταση, αλλά σε όλα αυτά θα πρέπει να κυριαρχήσει η λογική, η σύνεση και η τήρηση των μέτρων προστασίας. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ