Η Παιδεία Αριστερού στυλ

Η Παιδεία Αριστερού στυλ

Η επίμονη προσπάθεια της Αριστεράς, πρωτοστατούντος του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως να εμφανιστούν οι παλαιοκομματικές αντιδράσεις τους για το νέο Νομοσχέδιο για την Παιδεία ως μία ευρύτερη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία, είναι το ολιγότερο αφελής.

Κι αυτό διότι, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κυρίως οι γονείς,  αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, αντιλαμβάνονται ότι κάτι επιτέλους πρέπει να αλλάξει στην Παιδεία. Αυτό το πιστοποιούν και όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις όπου άνω του 70% των πολιτών είναι υπέρ της Βάσης Εισαγωγής την οποία ο κ. Τσίπρας, με περισσή δόση λαϊκισμού, ανήγγειλε ότι θα την καταργήσει…αναδρομικώς

Για όλους όσοι έχουν περάσει από τα πανεπιστημιακά έδρανα, σε εποχές όπου πράγματι οι σπουδές είχαν ουσία και περιεχόμενο, και οι καθηγητές ήταν πράγματι και δάσκαλοι και παιδαγωγοί, με προσωπικά συγγράμματα και όχι με πολυγραφημένα «λυσάρια», το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι προς την σωστή κατεύθυνση διότι καθιστά αυστηρότερο το πλαίσιο σπουδών, ανάλογο με αυτό που ισχύει σε ξένα σοβαρά πανεπιστήμια, στα οποία υπερηφανεύονται ότι φοιτούν όσοι Έλληνες γίνονται δεκτοί σε αυτά ή συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. 

Σε τελευταία ανάλυση, αναβάθμιση του επιπέδου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν σημαίνει μεγαλύτερες διευκολύνσεις στους φοιτητές, για ευκολότερα πτυχία.. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει υποκριτικά για αναβάθμιση της Παιδείας και συγχρόνως απαιτεί συνθήκες που ευνοούν αντί των πραγματικών σπουδών, φοιτητική ζωή με φραπέδες και μπιλιάρδα. Εκπροσωπεί δε  μία θλιβερή μειοψηφία που το συμφέρον της κοινωνίας το βλέπει μέσα από το δικό της πρίσμα της ήσσονος προσπάθειας και γι’ αυτό θεωρεί ότι έχει την άνεση να παρασύρει, με «δεκάρικους», τους αφελείς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS