Κοινωνικές διαιρέσεις

Κοινωνικές διαιρέσεις

Αναλύοντας τις κατά καρούς δημοσκοπήσεις που γίνονται με αφορμή κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητος, διαπιστώνει κανείς ότι η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη.

Πρόκειται για μία διαίρεση που δεν την έχουν επιβάλει τα κόμματα αλλά την προκαλεί η ίδια η σημερινή πραγματικότητα. Δηλαδή η ελληνοτουργική κρίση, και οι συνέπειες της πανδημίας, είτε ώς προς τις οικονομικές επιπτώσεις είτε ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής της από την Πολιτεία.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ενώ είναι διάχυτος ο φόβος στην ελληνική κοινωνία για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, διαπιστώνεται ένα διχασμός στις απόψεις της ελληνικής κοινωνίας ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής της. Πλειοψηφεί βεβαίως το τμήμα της εκείνο που θέλει δυναμική αντιμετώπιση –έως και σύρραξη- για την προάσπιση των ελληνικών δικαιωμάτων. Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό ποσοστό που θέλει διαλλακτική στάση και διάλογο.

Ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας πλειοψηφεί οριακά το τμήμα εκείνο που λέει ότι θα υποστεί οικονομική ζημία, αλλά από την άλλη υπερτερεί, έστω και με όχι μεγάλη διαφορά το τμήμα εκείνο που θεωρεί ικανοποιητικά τα μέτρα ενίσχυσης που παίρνει η κυβέρνηση.

Τέλος, ως προς τον τρόπο αντιμετωπισης της πανδημίας πλειοψηφεί, αλλά όχι με μεγάλη διαφορά το τμήμα της κοινωνίας που θεωρεί σωστά τα μέτρα που έχει λάβει για προστασία των πολιτών.

Αυτή η διαίρεση της κοινωνίας -ανεξαρτήτως της εμπιστοσύνης που δείχνει στην σημερινή κυβέρνηση- δεν αποκαλύπτει παρά την κόπωση του λαού. Κόπωση δικαιολογημένη που αυτήν ακριβώς καλείται να διαχειριστεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση. Το ατού της είναι η διατηρούμενη λαϊκή εμπιστοσύνη σε αυτήν και στον ηγέτη της. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι οι λαοί είναι απρόβλεπτοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS