Λογική και λαϊκισμός

Λογική και λαϊκισμός

Στο εκρηκτικό πράγματι θέμα του μεταναστατευτικού θα επικρατήσει η λογική ή ο λαϊκισμός; Δεν χρειάζεται να αναφέρoυμε τι είναι λαϊκισμός διότι προκύπτει ανέτως σε αντιδιαστολή με την λογική. Ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο που είναι η επίδειξη ανθρωπισμού, σε κάθε περίπτωση.

Επομένως, ας αποδεχούν αυτοί που από ιδεοληψία ή από συμφέρον –διότι ενδεχομένως το μεταναστευτικό είναι και πηγή πλούτου- αρνούνται την αυτονόητη διάκριση που έκανε ο πρωθυπουργός ‘οτι άλλο πράγμα το προσφυγικό και άλλο το μεταναστευτικό.. Δεν χρειάζεται εξήγηση των δύο εννοιών. Κατόπιν τούτου ας μείνουμε στο μεταναστευτικό. Είτε είναι οικονομικοί μετανάστες ή άλλης κατηγορίας στην χώρα μας εισέρχονται λαθραίως, ούτως ή άλλως. Και εξηγούμαστε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, καθώς οι υποστηρικτές ΜΚΟ και άλλοι «πιάνονται» από τις λέξεις. Η επίδειξη της αυτονόητης ανθρωπιάς από μέρους μας συσχετίζεται με το γεγονός ότι κι εμείς υπήρξαμε μία χώρα μεταναστών. Γκασταρμπάιτερς ήταν χιλιάδες συμπατριωτών μας τις δεκαετίες ’50 και ’60 που έφυγαν για την Γερμανία σε αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος. Όμως δεν πήγαν εκεί παίρνοντας ένα τραίνο και έφτασαν στο Μόναχο τραγουδώντας Καζαντζίδη, «στο σταθμό του Μονάχου με άφησε άχου, η μαύρη μοίρα μου, μάνα κακομοίρα μου..»!! Πήγαν εκεί αφού πέρασαν από κόσκινο από τις γερμανικές αρχές ή κατόπιν πρόσκλησης.

Ούτε βεβαίως οι πρώτοι μετανάστες στην Αμερική εμφανίστηκαν στοΈλις Άϊλαντ με ένα καίκι και είπαν «νάμαστε ήλθαμε, τι θα μας κάνετε.;...».

Κατά συνέπειαν άλλο η μετανάστευση που ξέραμε και άλλο η μετανάστευση που γνωρίζουμε σήμερα. Γι’αυτό και η διαλογή θα πρέπει να είναι αυστηρή. Έχουν δικαίωμα στον ήλιο μοίρα οι άνθρωποι αυτοί αλλά πρέπει συγχρόνως να ισχύουν και στην χώρα μας οι κανόνες που ίσχυσαν για τους Έλληνες μετανάστες είτε πήγαιναν στην Γερμανία είτε στην Αμερική...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS