Μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων

Μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων

Ακούμε τα τελευταία χρόνια ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Ωστόσο φαίνεται ότι μέχρι... εξαντλήσεως των αποθεμάτων οι κυβερνήσεις βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν «προσφορές» προκειμένου να δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας στους φορολογούμενους.

Και το εμπόριο ελπίδας καλά κρατεί. Αλλωστε ποιος εξαντλημένος φορολογούμενος δεν θα υπέκυπτε στον πειρασμό να ψηφίσει το πακέτο των προσφορών που του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015; Ποια ιδεολογία; Μόνον οι νεοδημοκράτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΕΝΦΙΑ έφθαναν και περίσσευαν προκειμένου να γίνει η Αριστερά «κυβερνώσα». Ας είναι καλά εκείνος ο καλός άνθρωπος που ανέλαβε να μάθει στον πρωθυπουργό να γράφει με το δεξί, όταν είχε το χέρι στον γύψο. Από τότε, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων σε μελάνι, δεν άφησε τίποτα ανυπόγραφο, και μάλιστα με τα δύο χέρια.

Η εμπειρία διδάσκει ότι όποτε χρειάστηκε η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κατέληξε να υπογράφει ακόμα και εκείνα που δεν τις ζητούσαν. Συνεπώς θεωρείστε βέβαιο ότι το προσεχές διάστημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα δουλεύουν διπλοβάρδια προκειμένου να πατήσουν τις «κόκκινες γραμμές». Το πολύ - πολύ να χρειασθούν μερικές ποσότητες κόκκινο μελάνι προκειμένου να είναι τυπικά συνεπείς με τους ψηφοφόρους των εκλογικών τους περιφερειών. Σημειώστε ότι η τρίτη (και φαρμακερή) αξιολόγηση ξεκινάει οσονούπω υπό την σκιά της υστέρησης των εσόδων, η οποία (και πάλι) οφείλεται στην υπερκόπωση των φορολογουμένων. Αναμενόμενο, αφού όλοι γνώριζαν ότι δεν θα βγουν, αλλά οι υπογραφές συνεχίζουν να πέφτουν κατά παράδοση. Οταν δεν βγαίνουν τα νούμερα, βγαίνει η ψυχή του φορολογούμενου.

Με δεδομένο ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο ώστε να ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία της τέταρτης τον Φεβρουάριο του ερχόμενου έτους, αρχίστε από τώρα να προετοιμάζεστε για «σκληρές» διαπραγματεύσεις που δεν αποκλείεται, λόγω προτέρου βίου, να οδηγήσουν σε ένα ακόμα μνημόνιο. Προηγουμένως δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, εκεί προς τα μέσα Ιανουαρίου, μια και μόνο με θαύμα θα επιτευχθεί το προβλεπόμενο για το 2018 πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. Τι απομένει στην κυβέρνηση να περιμένει; Επί... Μακρόν να έρθει η ανάπτυξη και επί ποδός μήπως αλλάξει το κλίμα με τη ΔΕΘ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ