Μνήμες του παρελθόντος

Μνήμες του παρελθόντος

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε να εκτυλίσσονται στη χώρα μας απίστευτες στιγμές βίας οι οποίες μας θυμίζουν σκηνές του παρελθόντος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω της δεινής πολιτικής θέσης στην οποία βρίσκεται μετά τις εκλογές και την απώλεια της εξουσίας, προσπαθεί να δυναμιτίσει την ήδη «κουρασμένη» κοινωνία, χρησιμοποιώντας θέματα που κυριολεκτικά προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Πρώτο θέμα η απεργία πείνας του καταδικασμένου δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία και με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, ώστε να σωθεί η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. «Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί».

Και αναρωτιέμαι, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν αναλογίζεται τις οικογένειες των θυμάτων για την απώλειά τους; Εκτός βεβαίως εάν υιοθετεί την άποψη του πρώην υπουργού του, Θοδωρή Δρίτσα, την οποία ανασκεύασε ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε, σύμφωνα με την οποία, «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές» και στην ερώτηση της δημοσιογράφου, «δηλαδή λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;», απάντησε, «για κάποιους λόγους, που ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της "17 Νοέμβρη" ήταν δεξιοί». 

Αλλά οι δημοκρατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν εκεί. Μετά τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό όργανο, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή 8 Μαρτίου και ενώ το γεγονός αυτό καταδικάστηκε από όλες τις πλευρές, κυβέρνηση, αστυνομικό σώμα και κινήθηκε άμεσα η δικαιοσύνη με παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών, την επόμενη ημέρα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε για την διοργάνωση πορείας, σε συνεργασία με τον Ρουβίκωνα, σχετικά με τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό. Εκτός αυτού, έχουμε και τη δήλωση πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει ότι το πρωί της ημέρας των επεισοδίων και τον τραυματισμό του αστυνομικού, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρναν μηνύματα ή τηλεφωνήματα "όλοι το βράδυ στη Νέα Σμύρνη".

Τα αποτελέσματα αυτού του καλέσματος είναι πλέον γνωστά, αλλά αναρωτιέμαι, από τη στιγμή που είχε επιληφθεί άμεσα η δικαιοσύνη, ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε σε αναστολή, για ποιο λόγο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη πορεία; Επίσης, δεν γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι τέτοιες συγκεντρώσεις μεγιστοποιούν το ήδη τεράστιο πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα; 

Η δημοκρατία γνωρίζει να επιλύει με τον νόμιμο τρόπο τις ακραίες καταστάσεις αλλά οι ευθύνες της «πρώην αριστερής κυβέρνησης» είναι βαρύτατες και οι μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν του 2008 είναι ακόμη νωπές. Αυτό που σίγουρα θα έπρεπε να γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευθύνεται προσωπικά για τον εσωτερικό διχασμό στον οποία βρίσκεται το κόμμα του, είναι ότι η κοινωνία έχει αλλάξει 13 χρόνια μετά…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS