Μπλέξαμε άσχημα...

Μπλέξαμε άσχημα...

Η κυβέρνηση τσακώνεται με την αντιπολίτευση σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, έρχεται χιονιάς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αλλά έρχεται και "χιονιάς" και στις τσέπες των φορολογουμένων που μέχρι το τέλος του έτους καλούνται να συνεισφέρουν στο "πλεόνασμα". Ωστόσο για τη κυβέρνηση όλα πάνε καλύτερα από πριν! Φυσικά αυτό δεν το λένε οι αριθμοί. Το λένε όμως τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία προφανώς ζούνε σε κάποια άλλη χώρα αφού, πέραν της άγνοιας κινδύνου, έχουν άγνοια ότι με τη ψήφο τους τίθενται σε ισχύ από την πρώτη του νέου έτους νέοι φόροι και αυξήσεις.

Μεταξύ μας γνωρίζουν πολύ καλά τι ψήφισαν και ακόμα καλύτερα γιατί ψήφισαν. Όπως γνωρίζουν ότι κάθε φορά που πουλάνε μαγκιά ο λογαριασμός έρχεται βαρύτερος. Το αξιοθαύμαστο μ' αυτή τη κυβέρνηση είναι ότι εγκαλεί την αντιπολίτευση και εν συνεχεία την καταγγέλλει κάθε φορά που... καταγάγει "εθνικό θρίαμβο". Στον τελευταίο "εθνικό θρίαμβο", ο οποίος μάλιστα πανηγυρίστηκε ωσάν να ήταν το επιστέγασμα συγκροτημένου σχεδίου, η κυβέρνηση κατάφερε(τόσο καλά) να δεσμευθεί εγγράφως ότι από τούδε και στο εξής θα μοιράζει το πλεόνασμα(δηλαδή του φόρους) εφόσον προηγουμένως λάβει την άδεια των θεσμών.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση έκανε μια περιστροφή 360 μοιρών (προσφιλές μετρικό σύστημα του πρωθυπουργού) ώστε να ξεκινήσει να συζητά όλα εκείνα που θα "έκλειναν σε τρεις εβδομάδες"(πάλι όπως είχε πει ο πρωθυπουργός από τον Νοέμβριο), αλλά δεν έκλεισαν τότε γιατί οι θεσμοί ζητούσαν νέα μέτρα. Τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις- χωρίς να κερδίσει τίποτα απ' όλο αυτό το σαματά που προκάλεσε πέραν εκείνου που είχε πάρει, δηλαδή της επαναφοράς των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος(ζήσε Μάη μου) στο Euro Working Group- επιπλέον δημιούργησε ένα αρνητικό προηγούμενο που θα το βρει μπροστά της στο δρόμο προς τη δεύτερη αξιολόγηση.

"Δε βαριέσαι", είναι βέβαιο ότι σκέφτονται στη κυβέρνηση, "εμείς πετύχαμε αυτό που θέλαμε". Προφανώς το γεγονός ότι ο εκφραστής της "αριστερής συνείδησης" του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να πετύχει αυτό που θέλανε υποχρεώθηκε να υποβάλλει εγγράφως εξηγήσεις- εξηγήσεις που όποιος υπουργός της δεξιάς υπέγραφε θα χαρακτηριζόταν "υποτελής" από τους Συριζανέλ- δεν έχει καμία σημασία. Υπό την ίδια έννοια είναι βέβαιο ότι στη κυβέρνηση δεν λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν το πλεόνασμα μαγκιάς το οποίο μοιράζουν τα στελέχη της στον Σόιμπλε και στο ΔΝΤ. Μέσα στο παιχνίδι είναι κι αυτό, μόνο που το παιχνίδι πλέον το έχουν μάθει σε σημείο που ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μας έλεγαν... "Σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν". Και μας το είπαν.

Εντάξει, λέμε και κανένα ανέκδοτο για να περνάει η ώρα, ήρθε η απάντηση από τη κυβέρνηση. Έρχονται όμως εντός των επομένων ημερών φόροι και αυξήσεις που συνοδεύουν το μεγαλύτερο κυβερνητικό ανέκδοτο, αυτό της επιτυχούς τήρησης του προγράμματος. Είναι σαν τη κωμωδία που δουλεύει πάντα καλύτερα όταν είναι κακοπροαίρετη. Και στην προκειμένη περίπτωση οι μαγκιές που πουλάει η κυβέρνηση, όσο αστείες κι αν φαίνονται, είναι κακοπροαίρετες από τη στιγμή που φορτώνουν με νέα βάρη τους φορολογούμενους. Τα αστεία, είχε γράψει ο Φρόυντ, δεν αποτελούν μόνο ένδειξη σεξουαλικής νεύρωσης, αλλά επιπλέον συνιστούν ψυχοπαθολογικό σύμπτωμα. Κατά το κοινώς λεγόμενο μπλέξαμε άσχημα...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ