Ο «φιλελληνισμός» της Μέρκελ

Ο «φιλελληνισμός» της Μέρκελ

Εξοργιστηκαμε –και δικαιολογημένα- επειδή η Μέρκελ δεν είχε προσκαλέσει την Ελλάδα στην γνωστή σύνοδο του Βερολίνου για το Λιβυκό. Όμως θα έπρεπε να θεωρούμε δεδομένη την γερμανική στάση, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιστορικά στενές σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα. Άλλωστε, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ενώ γνωρίζουν τις επιθετικές βλέψες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και γνωρίζουν επίσης ότι η γείτων «κάνει νερά» καίτοι μέλος του ΝΑΤΟ, της πούλησαν όπλα.

Η γερμανική κυβέρνηση συνήθως καλύπτει το αλισιβερίσι αυτό. Όμως:

-Τουρκικά Μέσα είχαν μεταδώσει  ότι κατά την διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης στο Αφρίν, το Βερολίνο πουλούσε όπλα στην Τουρκία αξίας 4.400.000 ευρώ.  Τα ίδια ΜΜΕ   είχαν αποκαλύψει ότι  η Τουρκία είχε καταβάλει την Γερμανία 34.200.000 ευρώ για εισαγωγή στρατιωτικού υλικού.

- Το 2018 το γερμανικό κανάλι ARD που έχει ξεμπροστιάσει και στο παρελθόν την Μέρκελ και την κυβέρνησή της για την πολιτική τους έναντι της Ελλάδας είχε καταγγείλει  την γερμανική κυβέρνηση για «βρώμικη συναλλαγή» με την Τουρκία. Δηλαδή την πώληση τεθωρακισμένων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου  Ντενίζ Γκιουζέλ που εκρατείτο στην Τουρκία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ