Όλα είναι θέμα ηθικής

Όλα είναι θέμα ηθικής

Βρισκόμαστε 47 μέρες πριν τις εκλογές και o Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται καθημερινά να «κουνάει» το δάχτυλο στην κυβέρνηση υποσχόμενος όλα αυτά που δεν κατόρθωσε να επιτύχει κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του. 

Επειδή όμως οι συνήθειες δεν αλλάζουν στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν τη γνώριμη τακτική των ψευδών ειδήσεων στην προσπάθειά τους να  βλάψουν την εικόνα της σημερινής κυβέρνησης, μία τακτική που δεν φαίνεται να αποδίδει δημοσκοπικά.

Αντιθέτως, το κόμμα της αντιπολίτευσης υποκύπτει καθημερινά πλέον και σε κάποιο ηθικό-νομικό ατόπημα. Για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο είναι η βίλα Ραγκούση την οποία ο κύριος Ραγκούσης κατασκεύασε ως δήθεν κοινωνικά αδύναμος. Η βίλα ξεκίνησε 200τ.μ. με πισίνα η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε 450τ.μ.με πισίνα - γήπεδο τένις και η οποία ενοικιάζεται για 14.000 ευρώ την εβδομάδα. Το πρόβλημα δεν είναι όμως ο δανεισμός, διότι ο κύριος Ραγκούσης νόμιμα μεν, αλλά όχι ηθικά, χρησιμοποίησε ένα παράθυρο του νόμου και δανείστηκε άτοκα για την κατασκευή της. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ εισέπραττε 14.000 ευρώ την εβδομάδα στη φορολογική χρήση του 2018 δήλωσε μόλις 7.000 ευρώ αποκρύβοντας προφανώς όλα τα εισοδήματα από την εκμετάλλευση της εν λόγω βίλας. Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κύριος Ραγκούσης έκανε εικονικές προσλήψεις στο γιο του και την κόρη του ως εποχικό προσωπικό ώστε να έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να εισπράττουν επίδομα ανεργίας. 

Αλλά βεβαίως αυτά δεν αγγίζουν τον κύριο Τσίπρα αν σκεφτεί κανείς ότι καταδικασμένος Νίκος Παππάς βρίσκεται δίπλα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζεται καθημερινά στα κανάλια μιλώντας για το νόμιμο και ηθικό.

Σε όλα αυτά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φράχτη στον Έβρο. Όταν είχε υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών αναρωτηθήκαμε ποιος να είναι ο λόγος που δέχεται μία τέτοια συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας. Για να είναι το «καλό παιδί»; Περίμενε κάποια βοήθεια από το εξωτερικό; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία από το κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά είναι μια συστηματική προσπάθεια αποδόμησης των αξιών και των εθνικών κεκτημένων της κοινωνίας μας. 

Κατά τη χθεσινή ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελευσίνα. Θα περιμέναμε βέβαια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός να νουθετήσει τα νέα παιδιά, να τους ευχηθεί καλή δύναμη στις επερχόμενες εξετάσεις και να τους ωθήσει να διαβάζουν και να προσπαθούν καθημερινά ώστε να πετύχουν στη ζωή τους.  Αντ’ αυτού, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συνομιλώντας με ένα νέο παιδί που προφανώς δεν είχε διαβάσει ώστε να πάρει βαθμό κάτω από την βάση στις πανελλήνιες εξετάσεις και αντί να το συμβουλεύσει ότι πρέπει να προσπαθεί περισσότερο, δικαιολόγησε την αποτυχία του νεαρού λέγοντας «σε έκοψε η Κεραμέως».

Η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει, έχει μάθει να αναγνωρίζει την προσπάθεια, το πολιτικό ήθος αλλά κυρίως να πιστεύει ξανά ότι μπορεί να υπάρξει μία καλύτερη ημέρα, διότι παρά τις δυσκολίες της τετραετίας που φεύγει, υπήρξε μία συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της καθημερινής ζωής των πολιτών, του κοινωνικού διαλόγου αλλά και μία συνολική βοήθεια στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS